Echipajul Pruett, Montoya, Rojas şi Kimball a câştigat Cursa de 24 de ore de la Daytona

Publicat luni, 28.01.2013 10:08 de Daniel Popescu

Chip Ganassi Racing a câştigat cursa de 24 de ore de la Daytona cu ajutorul echipajului format din Juan Pablo Montoya, Scott Pruett, Memo Rojas şi Charlie Kimball.

Chip Ganassi Racing  şi-a confirmat statutul de favorită şi a obţinut victoria în Cursa de 24 de ore de la Daytona, însă misiunea echipajului format din Juan Pablo Montoya, Scott Pruett, Memo Rojas şi Charlie Kimball nu a fost una deloc uşoară.

Pruett a plecat din pole position, iar echipajul a fost lider aproape în permanenţă în prima treime a cursei, însă ulterior a coborât pe locul cinci, permiţându-i echipajului Wayne Taylor Racing condus de Max Angelelli să preia conducerea.

Ganassi a revenit însă spectaculos în ultima oră a cursei cu ajutorul lui Montoya, care a urcat la volanul prototipului Riley-BMW într-un moment în care echipajul ocupa locul patru în clasament. Fostul pilot de Formula 1 a profitat de intrarea unui adversar la boxe şi şi-a depăşit succesiv ceilalţi rivali, devenind lider după ce a trecut şi de Angelelli.

Până la finalul cursei, columbianul a reuşit să-şi creeze un avantaj de aproape 22 de secunde cu care a adus celor de la Ganassi a cincea victorie în 10 ani în Cursa de 24 de ore de la Daytona. În plus, Pruett a egalat recordul lui Hurley Haywood de cinci victorii obţinute în a doua cursă de anduranţă a anului.

Între timp, Audi a obţinut prima victorie la clasa GT cu ajutorul echipajului format Filipe Albuquerque, Dion von Moltke, Oliver Jarvis şi Edoardo Mortara, în timp ce Napleton Porsche Cayman a câştigat la clasa inaugurală GX prin intermediul echipajului format din Jim Norman, Shane Lewis, David Donohue şi Nelson Canache.

REZUMATUL CURSEI DE 24 DE ORE DE LA DAYTONA