Echipele vor o zi suplimentara de teste la Barcelona

Publicat vineri, 19.02.2010 13:22 de Daniel Popescu

O parte dintre echipele din Formula 1 au solicitat prelungirea ultimei sesiuni de teste de la Barcelona de la patru la cinci zile.

Vremea predominant ploioasa care a afectat ultimele doua sesiuni de teste de la Jerez a determinat anumite echipe sa solicite o zi suplimentara de evaluare.

Desi numele echipelor in cauza nu au fost date publicitatii, site-ul olandez F1Today.nl sustine ca propunerea vizeaza extinderea sesiunii de teste de la Barcelona din perioada 25-28 februarie de la patru la cinci zile.

Oficialii circuitului din Catalunya au confirmat aparitia zvonurilor si sustin ca singura data disponibila in calendar este 24 februarie. "Am auzit zvonurile, dar nu am fost contactati oficial. Cu siguranta (n.r - ziua suplimentara de teste) nu va fi in 1 martie pentru ca atunci vor fi alte evenimente pe circuit. Prin urmare, singura posibilitate este miercuri, 24 februarie, cand Red Bull Racing are o filmare publicitara", a declarat un purtator de cuvant al circuitului de la Barcelona.

Pentru ca sesiunea de teste sa fie extinsa la cinci zile, toate echipele din Formula 1 trebuie sa-si dea acordul, inclusiv USF1 si Campos, aflate in acest moment intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar.

Via | F1Today.nl