Evacuările monoposturilor McLaren şi Ferrari, declarate legale de FIA

Publicat marţi, 14.02.2012 11:02 de Daniel Popescu

FIA consideră că evacuările utilizate de McLaren şi Ferrari respectă regulamentul tehnic, motiv pentru care vor fi adoptate şi de echipele rivale, potrivit SkySports.

Unul dintre cele mai aprinse subiecte de discuţie în cadrul sesiunii de teste de la Jerez a fost noua configuraţie a sistemului de evacuare în urma schimbărilor radicale de regulament, prin care gazele de eşapament nu mai pot fi exploatate în interes aerodinamic şi trebuie eliminate într-un mod mai convenţional.

McLaren şi Ferrari au adoptat cele mai radicale soluţii în această privinţă, în timp ce restul echipelor au mizat pe configuraţii mai tradiţionale în aşteptarea unor informaţii suplimentare din partea FIA.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de Ted Kravitz, reporterul din pitlane al celor de la SkySports, sistemele de evacuare ale monoposturilor McLaren şi Ferrari au fost declarate legale de Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

"Înţeleg de la sursele din pitlane că Whiting le-a spus echipelor că el consideră că sistemele de evacuare Ferrari şi McLaren sunt legale. Chiar dacă modul în care cele două echipe au împachetat sistemul de evacuare, cu canale prin care gazele se elimină în anumite zone ale monoposturilor şi par să aibă un beneficiu aerodinamic, se pare că Whiting crede că acestea sunt suficient de conforme cu regulamentul", a precizat jurnalistul britanic.

În urma acestei decizii, se anticipează că şi celelalte echipe, şi în special campioana mondială Red Bull Racing, va introduce la unul dintre următoarele două teste de la Barcelona soluţii asemănătoare cu cele utilizate de Ferrari şi McLaren.

"Decizia a fost acceptată de celelalte echipe, care au lansat monoposturi cu concepte de evacuare mai puţin agresive, iar asta înseamnă că vor acorda undă verde propriilor concepte mai exotice pentru evacuări", a mai precizat el.

Via | SkySports