Ferrari a încheiat litigiul cu Ford privind numele monopostului

Publicat marţi, 08.03.2011 11:24 de Daniel Popescu

Ford a renunţat la procesul intentat celor de la Ferrari după ce echipa italiană a acceptat să renunţe la litera F din numele monopostului pentru 2011.

La începutul acestui an, Ford a dat Ferrari în judecată pentru că echipa italiană a numit monopostul pentru sezonul 2011 F150, simular cu cel folosit de constructorul american pentru un pick-up vândut exclusiv în Statele Unite.

Ulterior, Ferrari a redenumit monopostul în F150th Italia, însă Ford a renunţat la proces doar după ce Scuderia a renunţat complet la litera F, noul nume al monopostului fiind 150 Italia.

"Suntem mulţumiţi că am reuşit să rezolvăm această problemă în mod amiabil. Această decizie asigură protecţia faimoasei şi distinctive marci înregistrate F-150", a declarat un purtător de cuvânt al Ford pentru publicaţia Detroit Free Press.

Ferrari nu a ezitat însă să ironizeze situaţia creată de Ford în editorialul periodic publicat pe site-ul său oficial sub numele de "Horse Whisperer", amintintind de diferenţele majore dintre un monopost de Formula 1 şi un pick comercializat într-o singură ţară.

"Pentru a evita cel mai mic risc de confuzie între un monopost de Formula 1 şi un pick-up, oamenii de la Maranello au decis ca monopostul va pierde litera F ce precede numărul 150 şi care reprezintă Ferrari, aşa cum s-a întâmplat în numeroase ocazii când a fost vorba de a da un nume maşinii, fie ea de circuit sau de stradă."

"Se pare că asta ar fi putut cauza atât de multă confuzie în mintea consumatorilor din Statele Unite încât, în acelaşi timp cu renunţarea la F, numele va fi complet italienesc, înlocuind englezescul 'th' cu simbolul italian echivalent. Prin urmare, numele monopostului va fi Ferrari 150° Italia şi ar trebui să fie clar chiar şi pentru oamenii cu cea mai îngustă minte că numele este un tribut pentru aniversarea unificării ţării noastre", precizează Ferrari pe site-ul său oficial.

Via | Detroit Free Press | Ferrari

  • Littlefoot, marţi, 08.03.2011 11:43
    F 150

    Ce prostie toata tevatura asta... cei de la Ford au un mintea cat o mazare, si aia zbarcita. Mai mult cred ca au fost oarecum impinsi de la spate de marele popor ignorant american care nu e in stare sa faca diferenta intre o masina de F1 si un pick-up. Sa se balbaie toti americani cand or zice Fffffffffff-150!

  • DRAKo, marţi, 08.03.2011 12:51
    Stupid

    Din moment ce au renuntat la numele F150 devine foarte clar ca stiau ca vor pierde procesul cu Ford si vor fi nevoiti sa scoata ceva bani din buzunar. Desi recunosc tacit acest lucru (dovada schimbarea numelui) ei continua sa ironizeze o situatie din care ar fi devenit perdanti si incearca sa-i faca pe ceilalti ridicoli desi nu au dreptate. @@@ Littlefoot - daca eu imi fac niste lopeti pe care sa le numesc FERARRI oare nu voi avea parte de prostie din partea ferari care nu vor sti sa deosebeasca o masina de o lopata?

  • NeoGalaxy, marţi, 08.03.2011 13:13
    Beyond My Fear

    Saracul Drako nu prea este in stare sa-si foloseasca materia cenusie decat cand vine vorba de a jigni alte persoane. Ferrari nu puteau sa piarda procesul cu Ford nici daca se chinuiau pentru ca F-150 (sau cum s-ar numi ea) nu este produsa in serie. In loc sa piarda timpul cu fraierii de la Ford, baietii de la Ferrari au fost destepti si si-au vazut mai departe de treaba. Din pacate multi fani Ford sunt la fel de impotenti intelectuali ca si tine, din pacate! P.S. Nici nu am auzit pana acuma de masini de Formula 1... produse in serie... Probabil Drako si alti fani McLaren stau prost la cititul stirilor, dar rosu Ferrari probabil ca le sare in ochi si sar repede ca poneii la comentat, total pe langa subiect din pacate!

  • Littlefoot, marţi, 08.03.2011 13:21
    @Drako

    Sigur Ferrari o sa fie la fel de "inteligenti" ca si Ford sa te dea in judecata pentru ca ti-ai denumit lopetile Ferrari! Tocmai, asta e si idea mea, nu o sa fie asa de stupizi precum Ford. Cred ca au mai multa minte cand vine vorba de asa ceva decat cei de la Ford si tocmai d-aia ii si ironizau pe cei de la Ford. De aici incolo, povestim degeaba.

  • vw-tr, marţi, 08.03.2011 14:37
    @Drako

    Sunt total de acord cu tine. Din pacate, pe mine Ferrari m-a dezamagit de cativa ani prin atitudinea lor, ceva asemanator cu situatia de fata. Pentru cei care considera ca Ford ar fi facut o greseala, sorry... In Romania nu prea conteaza poate pentru multi, insa in orice tara normala exista identitatea de marca, imaginea, brand-ul iar daca cineva copiaza numele tau, INDIFERENT IN CE SCOP, esti obligat sa iei masuri de rezolvare a situatiei, esti indreptatit si ai castig de cauza in ORICE instanta. Nu conteaza daca vreau sa pun numele de Enzo unei lopeti, nu am voie sa folosesc numele Enzo daca acest nume este inregistrat de catre Ferrari decat daca vreau sa pierd procesele si banii. Ca americanii sunt tampiti... hai sa spunem ca nu dezaprob, insa nu despre capacitatea lor de a deosebi o lopata de o masina este vorba aici. Ferrari pierdeau procesul, asta e clar prin modificarea numelui monopostului dar comportamentul macaronarilor lasa de dorit a nu stiu cata oara.

  • sick, marţi, 08.03.2011 15:22
    bleah

    bleah! cam asta e raspunsul meu pentru niste semidocti ca Neogalaxy,littlefoot si alte specimene de acest gen!in strainatate nu te joci cu marca sau dreptul de proprietate intelectuala al unei persoane,corporatii,etc.Este clar ca Ferrari a gresit,insa si-au dat seama la timp de gafa si au incheiat totul pe cale amiabiala,nu ca amintitii de mai sus care nu au altceva in cap de cat tarate:))

  • sick, marţi, 08.03.2011 18:22
    salut

    serios???? aceasta este toata capacitatea voastra intelectuala,de a vota negativ,fara a explica macar daca si unde se greseste!Inseamna ca aveam dreptate sunteti niste semidocti ce va dati aere de atotcunoscatori!

  • Mavric, marţi, 08.03.2011 18:48
    @sich

    "au incheiat totul pe cale amiabiala"-ai dreptate, nu s-au mai complicat cu "nevoitorii de Pampers" renuntand sa-i atace la randul lor pe cei de la Ford putand sa demonstreze ca una e "Ford F-150" si alta e "Ferrari F150" (deci nu Ferrari F-150) si ca plangerea facuta le-ar fi putut afecta clientela atat lor cat si sponsorilor echipei Ferrari iar in ciuda acelor deficite sa ceara despagubiri.

  • vwtr, marţi, 08.03.2011 22:17
    @sick

    Sunt convins ca nu numai eu apreciez parerea ta. Cu parere de rau, ti-ai raspuns singur... Recomandarea mea este sa nu astepti multe voturi pozitive, eu m-am obisnuit. Cine voteaza negativ habar nu are ce inseamna identitatea de marca si, mai ales, imaginea in tarile normale pentru firmele mari si mici. Votati voi negativ cat vreti, cine are cap pe umeri (nu pentru a nu-i ploua in gat) citeste si intelege care este realitatea. Nasol pentru voi este ca prin votul vostru negativ nu puteti sa le schimbati convingerile :P

  • danoe, marţi, 08.03.2011 22:35

    cand Ford a dat Ferrari in judecata,a cerut ceva si a obtinut. De vina nu e Ford pentru ca a vrut,nici Ferrari pentru ca nu a putut,ci cei care ne dau noua impresia ca impartesc dreptatea. Decizia a fost simpla,juriul a deliberat:"In care masina m-as vedea,in asta sau asta?...A uite ce dragut as fi in fata casei sprijinit in coate pe capota motorului, ragaind bere,ce masina,de ce n-or fi facand si Ferrari camionete?"Adjudecat.

  • danoe, marţi, 08.03.2011 23:04

    pare ca m-am exprimat ca fan Ferrari?Nu.Ca fan formula1DA!