Ferrari a recrutat încă un inginer de top de la McLaren

Publicat vineri, 16.12.2011 11:48 de Daniel Popescu

Inginerul Jonathan Heal a părăsit McLaren pentru a se alătura Scuderiei Ferrari, potrivit publicaţiei italiene Omnicorse.

Ferrari a reuşit să recruteze un nou inginer de top de la rivalii de la McLaren, la numai câteva luni după ce l-au adus înapoi la Maranello pe Pat Fry.

De data aceasta este vorba despre Jonathan Heal, al cărui rol în cadrul echipei de la Woking era să analizeze datele telemetrice ale monoposturilor McLaren, pe baza cărora se iau decizii importante cu privire la setări şi strategii.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de Ferrari, însă a fost dezvăluită de publicaţia italiană Omnicorse, care susţine că Heal a luat această decizie în acelaşi timp cu Luca Furbatto, care a părăsit de asemenea McLaren pentru a începe o colaborare cu Toro Rosso.

Heal a pătruns în lumea Formulei 1 la McLaren în 2005, după ce anterior lucrase la producătorul de avioane Airbus, şi a avut un rol important în dezvoltarea şasiului şi suspensiilor monopostului MP4-26, cu care echipa britanică a concurat în sezonul 2011. Cel mai probabil, decizia lui Heal a fost influenţată şi de faptul că acesta are oportunitatea de a reface la Ferrari colaborarea cu Pat Fry.

Ferrari a recrutat în acest an numeroşi ingineri de la echipele rivale, pe lângă Fry şi Heal de la McLaren numărându-se şi Neil Martin, fostul strategist al campioanei mondiale Red Bull Racing.

Via | Omnicorse

  • stefan, duminică, 18.12.2011 01:10

    ferrari sa isi revina odata