Ferrari: "Alonso ar fi putut câştiga în Bahrain"

Publicat marţi, 23.04.2013 09:59 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali consideră că Fernando Alonso ar fi putut câştiga cursa din Bahrain dacă nu ar fi avut probleme cu sistemul DRS.

Fernando Alonso ocupa locul trei în startul Marelui Premiu al statului Bahrain în momentul în care a defecţiune la sistemul DRS l-a obligat să intre la boxe de două ori şi să nu mai folosească tehnologia în restul cursei.

Spaniolul a fost capabil să revină din spatele plutonului până pe locul opt, iar şeful Stefano Domenicali şi-a exprimat opinia că Alonso ar fi putut câştiga cursa în absenţa defecţiunii la sistemul DRS.

"Sebastian Vettel a făcut o cursă foarte bună, dar a fost singur şi a fost capabil să gestioneze ritmul. Într-o astfel de situaţie gestionezi bine pneurile, am văzut asta în cazul nostru în ultima cursă. Cu siguranţă Alonso ar fi făcut o cursă foarte bună. Nu vreau să spun că eram capabili de victorie, dar teoretic cred că era posibil. Dacă te uiţi la timpii făcuţi fără DRS înţelegi că era perfect posibil", a declarat italianul citat de publicaţia ESPNF1.

În urma rezultatului din Bahrain, Alonso ocupă locul patru în clasamentul general cu 47 de puncte, la 30 de puncte în spatele liderului Vettel. Domenicali nu este însă îngrijorat, în special pentru că Alonso a pierdut puncte preţioase din cauza unei greşeli personale în Malaysia şi a unei defecţiuni tehnice în Bahrain.

"Diferenţa este de 30 de puncte, dacă data viitoare câştigăm, iar Vettel nu ia niciun punct, vor rămâne cinci puncte. Aşa că ar fi foarte uşor şi mai avem mult timp după numai patru curse. Nu uitaţi că vara trecută am avut un avans de 50 de puncte", a mai precizat el, referindu-se la faptul că spaniolul a pierdut titlul mondial deşi avea un avans consdierabil înaintea pauzei de vară din Formula 1.

Via ESPNF1

  • Serafa, marţi, 23.04.2013 10:23

    Asa va trebuie daca nu sunteti atenti.

  • ccmax, marţi, 23.04.2013 11:26

    Stimate domnule Domenicali... hai sa vorbim mai putin si sa facem mai mult... pana una alta, Alonso este pe 4 (din pacate).

  • 91Schumi06, marţi, 23.04.2013 11:43

    Asta e praf in ochii prostilor. Problema n-a fost DRS-ul,pentru ca ala nu-l folosesti pe toata durata unui tur de circuit, problema a fost ca a facut 2 orpiri la boxe complet aiurea. Cred ca asta ar trebui Ferrari sa analizeze.

  • o sa-i coste debandada asta !, marţi, 23.04.2013 12:36

    Au cu cine,se pare ca au si cu ce,dar.....nush dc draq nu apar rezultate mai bune ?!Anul trecut au mers mai bine chiar daca monopostul nu era asa ok ca anul asta....parca sunt toti romani,ca alfel nu imi explic cum pot da cu nuca in perete cand nimeni nu se asteapta !?

  • pablo256r, marţi, 23.04.2013 12:42

    Poate ca nu ar fi putut sa castige cursa dar cu siguranta ar fi putut sa termine pe podium. Din pacate deocamdata candidati siguri la victorii sint Vettel, Kimi si Alonso. Restul pilotilor nu par sa fie in forma.

  • mavrick, marţi, 23.04.2013 13:43

    "Problema n-a fost DRS-ul,pentru ca ala nu-l folosesti pe toata durata unui tur de circuit"-@91Schumi06,ti-am mai zis lasa d...u orgoliul de-o parte! Daca ala din fata ta e mai lent cu 1sec/tur iar tu stai in spatele lui 3-4tururi pana-l depasesti, cat "teren" exprimat in secunde ai pierdut fata de primul pilot? Logica si rationamentul n-are legatura cu pipota asa ca incearca sa gandesti mai mult cu capul nu cu sentimentul de orgoliu care te orbeste.

  • nicu, marţi, 23.04.2013 14:39

    Domenicali, bla bla bla, vorbarie goala, in primul rand sa-si puna echipa la punct, un DRS nu se repara cu pumnul, iar masina a fost sub mediu, faptul ca Alonso a terminat pe 8, e pentru ca echipele favorite erau mult in fata, nu a depasit decat masini lente din coada clasamentului, pana si Perez trebuia sa-l ocoleasca. Sa ma scuze fanii lui Alonso, dar asa a stat treaba in Bahrain. Referitor la DRS in cursa nu faci mare branza cu el, Vettel fiind primul nu l-a folosit.

  • Unul, marţi, 23.04.2013 15:23

    Daca ar fi putut sa castige, ar fi castigat (de parca a venit cineva si a blocat DRS-ul, tot greseala lor este). Cea mai mare problema este strategia de cursa la Ferrari dupa parerea mea. Ferrari nu reusesc sa administreze potentialul masinii si nici defectele aparute in cursa. La capitolul asta pierd fata de Red Bull si Lotus. Domenicali nu se ridica la nivelul predecesorului.