Ferrari analizează performanţele slabe cu pneurile medium

Publicat marţi, 30.08.2011 16:02 de Daniel Popescu

Ferrari a iniţiat o investigaţie pentru a afla motivele pentru care performanţele lui Fernando Alonso au scăzut dramatic la Spa-Francorchamps după trecerea pe pneuri medium.

Marele Premiu al Belgiei a evidenţiat încă o dată problemele cu care se confruntă Scuderia Ferrari cu specificaţiile mai dure de pneuri.

După ce în prima parte a cursei a luptat de la egal la egal cu Red Bull şi McLaren cu pneuri soft, Fernando Alonso nu a mai avut nicio şansă în finalul evenimentului, după ce a trecut pe pneuri medium. Ferrari a întâmpinat astfel de probleme şi în prima parte a sezonului, iar echipa va face o amplă analiză pentru a înţelege modul în care acestea pot fi rezolvate.

"La discuţiile de luni, inginerii au analizat adevăratul efect al update-urilor introduse la Spa şi au făcut o investigaţie a motivelor care au condus la o scădere de performanţă mai mare decât ne aşteptam după ce pneurile medium au fost puse pe monoposturi. [...] Inginerii vor analiza de ce schimbarea cu pneurile marcate cu alb (n.r - medium) nu a oferit o prestaţie suficient de bună. Depinde de ingineri să găsească cea mai bună metodă pentru a mări fereastra de utilizare pentru pneurile mai dure", precizează italienii într-un comunicat de presă.

Între timp, Ferrari se pregăteşte pentru cursa de casă de la Monza din 11 septembrie, care necesită un pachet aerodinamic specific. Fernando Alonso va avea misiunea de a determina cele mai bune setări pentru monopostul 150 Italia în perspectiva Marelui Premiu al Italiei. "Alonso va lucra în simulator pentru a finaliza setările pentru cursa care va încheia partea europeană a sezonului de Formula 1", mai precizează Scuderia în comunicat.

Via | Ferrari

  • BackonYou, marţi, 30.08.2011 16:27
    Ferrari .

    Tot Alonso, ce sa zica si Domenicali asta a inceput sa ma plictiseasca . Daca nici la Monza inginerii nu vor pune la dispozitie o masina puternica, la revedere cu aceasta echipa. Cred ca fara Alonso, AR FI FOST UN DEZASTRU cu aceasta echipa .

  • hakinen, marţi, 30.08.2011 18:39
    my opinion....

    Fiecare monopost al echipelor de top are momentul ei cand este cea mai rapida de pe circuit. Sa luam de ex. Spa: la start Ferrari prin Alonso si Mercedes GP prin Nico erau foarte rapizi,in timp ce Hamilton si RedBull pierdeau teren. Spre mijlocul cursei, Ferrari a pierdut din ritm,la gel si Mercedes GP,si-au revenit insa Redbull,iar spre sfarsit McLaren si RedBull au fost foarte rapizi. Probabil este o combinatie intre starea pneurilor si cantitatea de combustibil,iar secretul acestei combinatii il cunoaste cel mai bine RBR.

  • unu`, marţi, 30.08.2011 22:33
    care ferrari???????????????

    Parerea mea este ca marele ghinion al lui Ferrari este tocmai acest A(a)lonso, care in afara de faptul ca la un moment dat circul ala de briatore i-a dat o jucarie competitiva nu a demonstrat niciodata (dar chiar niciodata!!!!!!!!!!!!!!) ca este un mare pilot! Stiu! o sa-mi sara in cap toti obsedatiiiiiiiiiiiiiii de rosu, si cei care ced ca F1 inseamna Ferrari! Fratilor, Ferrari nu mai conteaza in F1 de pe vremea lui Schumi! Noroc cu Kimi prin 2007 ca le-a mai cantat si lor imnu`. In rest, numai de bine!

  • andronedorin, miercuri, 31.08.2011 00:29
    decaderea ferrari

    Nivelul masini ferrari in ultimi 3 ani este sub mediocru pentru o echipa cu bugetul si pretentiile ei, si ma tem ca oricat ne-ar promite o masina agresiva urmatorii ani performantele vor intarzia sa apara. Alonso mai salveaza putin din onoare calutului cabrat dar adevaratul nivel al masini il arata defapt Massa, de care multa lume se plange ca nu ofera performante asteptate dar pur si simplu nu are cu ce... nu uitati ca in 2008 se lupta pentru titlu si Kimi era coechipier. Pacat ca Alonso pierde vremea la o echipa decazuta, pentru ca nu poti sta la o echipa doar pentru ceea ce a reprezentat ea candva!

  • diesel08, miercuri, 31.08.2011 14:48

    Alonso dovedeste caracter prin faptul ca incearca sa construiasca alaturi de o echipa fata de care si-a declarat atasamentul. Are doua titluri, "foamea" lui inseamna un titlu cu Ferrari. Asa cum Schumacher a asteptat la fel si Alonso. Cand Ferrari vor avea o masina competitiva Alonso va castiga. Asa cum spunea cineva mai sus, nivelul de performanta al monopostului este dat de Massa. Cat despre valoarea lui Alonso nu mai e cazul sa vorbesc. Ii las pe cei indreptatiti si avizati s-o faca.

  • mobius, miercuri, 31.08.2011 22:48
    ...

    foarte adevarat, nivelul de performanta al monopostului Ferrari este dat de Massa.

  • Catalin F1, joi, 01.09.2011 01:01
    Ferrari

    are masini de pozitia 5 si 6 si numai Alonso si "crasa sa necunostinta intr-ale sofatului" e foarte posibil sa-l propulseze pe locul 2. Oricum pentru setarile pentrun Monza e preferabila setarea unui pilot cu preferinte de oversteering (Alonso) decat de understeering (Massa) pentru ca apasarea aerodinamica va fi minima.