Ferrari, considerată favorită la victorie în Canada

Publicat sâmbătă, 08.06.2013 16:15 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este favorit să câştige cursa de la Montreal din cauza problemelor persistente ale celor de la Mercedes cu pneurile Pirelli, potrivit unei analize realizate de presa britanică.

Piloţii au avut la dispoziţie doar a doua sesiune de antrenamente libere de vineri pentru a se pregăti cât mai bine pentru calificările şi cursa din Marele Premiu al Canadei, întrucât prima sesiune s-a desfăşurat pe un circuit preponderent umed.

Chiar dacă timpul a fost scurt, prestaţiile din antrenamente au fost suficient de concludente pentru a determina publicaţia Autosport să anticipeze o victorie din partea lui Fernando Alonso, care a stabilit şi cel mai bun timp al sesiunii.

"Primii indicatori sugerează o posibilă luptă pentru titlu între Mercedes şi Alonso, cei de la Red Bull fiind consideraţi outside-uri. Dacă va lua startul din primele două linii ale grilei, Alonso va fi marele favorit în cursă", precizează sursa citată într-o analiză dedicată antrenamentelor de vineri.

Autosport îşi justifică pronosticul prin problemele pe care cei de la Mercedes le au în continuare cu gestionarea pneurilor.

"Problema gestionarii pneurilor rămâne. Lewis Hamilton şi Alonso au parcurs stinturi de câte 14 tururi, dar pilotul Mercedes a fost de la început cu o secundă mai lent. Timpul mediu al lui Alonso în cele 14 tururi a fost 1:18.6, iar al lui Hamilton 1:20.4. Este realist să spunem că ritmul de cursă al celor de la Mercedes este cu două secunde mai lent decât cel al rivalilor de la Ferrari? Foarte posibil", completează analiza Autosport.

În plus, Red Bull Racing nu a reuşit să obţină performanţe la fel de bune ca Ferrari în stinturile lungi, lucru care sugerează o nouă superioritate a Scuderiei.

"Ritmul de cursă al celor de la Red Bull nu pare la fel de bun ca cel al lui Ferrari, Sebastian Vettel fiind uşor mai lent decât Alonso pe pneuri super-soft chiar dacă a avut un stint de numai şase turiri", mai precizează analiza Autosport.

Via Autosport (înreg.)

  • pablo256r, sâmbătă, 08.06.2013 16:51

    In Canada nu conteaza deloc sa pornesti in cursa de pe primele doua linii. Nici daca nu esti in primii 10 nu este prea mare tragedia. Ai doua linii drepte lungi mari si late unde poti depasi relativ usor. Revedeti rezultatele cursei de anul trecut. Grosjean a plecat de pe locul 7 si a terminat pe locul 2 la +2,5 secunde de castigator (Lewis). Perez a plecat de pe 15 si a terminat pe 3 la +5,2 secunde de Lewis. Daca la asta se mai adauga un pic de ploaie, un SC, avem toate ingredientele pentru o cursa spectaculoasa.