Ferrari: "Fiabilitatea, mai importanta decat timpii"

Publicat joi, 04.02.2010 18:06 de Daniel Popescu

Ferrari sustine ca fiabilitatea monopostului F10 este mai importanta decat timpii realizati pe circuitul din valencia in cadrul sesiunii de teste din aceasta saptamana.

Scuderia Ferrari a dominat autoritar prima sesiune de teste din aceasta saptamana, fiind aleasa drept cea mai buna echipa in urma unei analize realizate de Automarket.

Cel mai bun timp al lui Fernando Alonso, 1:11.470, a fost cu aproximativ o secunda mai bun decat cel al lui Lewis Hamilton, insa chiar si in acest context Ferrari a minimalizat importanta timpilor.

"Nu putem avea nicio garantie si nu ar trebui sa ne facem iluzii dupa aceste indicatii, care ar putea fi complet inselatoare. Stim foarte bine ca timpii din teste, mai ales in acest an, trebuie manipulati cu grija", a declarat Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, pentru site-ul oficial al echipei sale.

Italianul isi sustine afirmatia prin faptul ca unele echipe ar putea incerca sa-si mascheze adevarata performanta prin utiizarea unor cantitati foarte mari de combustibil. "Nu stim cantitatile de combustibil utilizate de ceilalalti, asa ca este imposibil sa avem o idee clara. Poate ca cineva se ascunde, iar altii trebuie inca sa-si prezinte monoposturile", a adaugat el, referindu-se la faptul ca Red Bull Racing va lansa noul monopost in 10 februarie la Jerez.

In schimb, Domenicali a admis ca cel mai important lucru dupa testele de la Valencia este fiabilitatea monopostului F10, care a parcurs nu mai putin de 353 de tururi in trei zile.

"Daca exista un lucru de care suntem satisfacuti, atunci acesta este fiabilitatea monopostului. Peste 1400 de kilometri parcurs este un start foarte bun. La Valencia am inceput sa cunoastem si comportamentul noilor pneuri Bridgestone, in stransa legatura cu cantitatea de combustibil. Dar datele sunt relative: acest circuit nu este solicitant pentru pneuri, iar temperaturile nu sunt de genul celor pe care le vom experimenta la primele trei curse", a mai precizat el.

Via | Ferrari

  • diesel08, joi, 04.02.2010 18:16
    Ferrari

    Bravo Ferrari.Pentru obiectivitate.

  • Schubler, vineri, 05.02.2010 08:50
    Asta era ingrijorarea mea si este...

    "Poate ca cineva se ascunde, iar altii trebuie inca sa-si prezinte monoposturile" ceea ce spune aici Domenicali este un lucru foarte probabil. Cumulat si cu alte declaratii ale altor echipe inclin sa cred ca aceasta strategie este foarte probabil sa se fi folosit. Schumacher a fost mult prea pesimist in ceea ce priveste unele performante ale monopostului Mercedes, iar declaratiile celor de la McLaren bat spre strategia de mascare a performantelor banuita deja de cei de la Ferrari. Button a dat si el semnale in declaratiile lui plus ca a existat un alt semnal de alarma dat de Schumacher in teste chiar din prima zi... sper sa fie pure speculatii de-ale mele. Am urmarit cu atentie pe youtube un on-board lap pe acest circuit si nu vad unde ar putea cineva scurtcircuita acest circuit pentru a castiga o diferenta de 2 si ceva secunde pe un tur. Vom vedea!