Ferrari: "Motorul nu este singura slăbiciune a monopostului"

Publicat miercuri, 25.06.2014 17:43 de Daniel Popescu

Ferrari a admis că motorul nu reprezintă singurul punct slab al monopostului sau şi susţine că a iniţiat un amplu plan de redresare, însă a refuzat să dezvăluie care este acesta.

Ferrari a avut parte de un început modest de sezon în care a obţinut un singur podium în China prin Fernando Alonso, iar echipa ocupă locul trei în clasamentul constructorilor.

Principala problemă a Scuderiei este motorul mai puţin performant decât cel al rivalilor de la Mercedes, însă şeful Marco Mattiacci a admis că aceasta nu este singura deficienţă a monopostului.

"Cred că în acest moment Ferrari nu face o treabă mai bună decât Mercedes. Nu vreau să arăt cu degetul la nicio zonă specifică, pentru că nu ar fi corect, dar nu cred că motorul este singura problemă. Pachetul complet nu este la fel de competitiv ca Mercedes. Este clar că Mercedes a făcut o treabă bună cu unitatea de propulsie", a declarat italianul.

Mattiacci a dezvăluit că a realizat planul de redresare a echipei şi că a început deja aplicarea acestuia, însă a refuzat să dezvăluie concret în ce consta acesta.

"După Marele Premiu al Canadei a fost important să ne strângem, să vorbim, să limpezim lucrurile şi să înţelegem că există o direcţie clară pentru a identifica slăbiciunile. Există o conducere care lucrează pentru a acoperi aceste slăbiciuni. Dar în privinţa planului sau a strategiei, vom păstra datele cheie pentru noi. Nu vreau să ofer un avantaj rivalilor", a adăugat el.

Via Autosport

  • pif666, miercuri, 25.06.2014 20:14

    sa ofere un avantaj rivalilor? in ce? in incompetenta si prostie? ca sa-mi fie cu iertare,dar dupa 5 ani de mediocritate si dezastru ce ar putea sa copieze rivali de la ei? eu zic mai bine sa le ofere pe tava toata prostia care zace la ferrari si poate cu noroc se molipsesc si rivalii de la ei!!! de cand a plecat brawn sa dus totul de rapa. saracul alonso nici el nu stie ce sa mai creada. daca nu erea el la ferrari ai linsa fanii. asa a mai dres busuiocul cu evolutiile lui. fara indoiala cel mai bun pilot de pe grila. il urmeaza hamilton(actualmente sabotat la greu de mercedes) si ricciardo. restul de duzina !! nu vad cum ar putea ferrari sa se redreseze fara un conducator gen briattore. ca seful ala mare si tare montez se viseaza presedinte in italia si nu mai are timp de curse.

  • ., miercuri, 25.06.2014 21:08

    da, mai e o problema intre volan si motor

  • ., miercuri, 25.06.2014 21:10

    a plecat Dome, a venit Multi, dar parca informatiile sunt date in presa de aceeasi persoana

  • bernie, miercuri, 25.06.2014 21:55

    Eu pot intelege in plan personal frustrarea fanilor soferului bancii...5 ani de seceta cumplita ptr el si Ferrarii inseamna foarte mult...Dar cel mai important lucru ptr echipa daca vrea performanta este sa renunte ka politica banilor si sa-si indrepte atentia spre performanta.Toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu se poate sa impusti 2 iepuri dintr-o data...Imi cer scuze fata de admini si toti userii acestui site dar simt nevoia sa folosesc o veche vorba din acest popor atat de detestat din pacate de multi dintre noi...Acea vorba suna cam asa...Nu poti sa fii in acelasi timp si cu sufletul in rai si cu pwl@ in koor.Imi cer scuze inca o data si sper ca adminii nu o sa-mi stearga postul.Dar realitatea este ca la Ferrari cam asta se intampla.Ei trebuie sa inteleaga ca daca vor bani vor avea bani si daca vor performante va trebui sa faca eforturi deosebite ptr asta...Bani au oricum si cu sponsori si fara.Depinde doar de ei ce isi doresc:Bani sau oerformanta...Va salut

  • Dracu, miercuri, 25.06.2014 22:18

    @bernie, adica sa intelegem ca Alonso este vinovat ca inginerii nu au fost in stare sa faca un motor competitiv si un sasiu OK? Alonso e de vina ca vodkanen ii un pilot ramolit.... Sincer tu ai inteligenta unei legume asta sa nu zic buruieni!

  • bernie, miercuri, 25.06.2014 22:33

    @dracu...Eu ti-am mai transmis pe aceasta cale ca dpdv al educatiei si pregatirii tale nu ai decat atatea clase cate are un tren!!!Eu nu ma refeream strict la piloti. Deci prin urmare daca esti atat de retardat incat sa nu poti intelege mesajul meu nu mai am ce dialog sa port cu tine si in concluzie o sa trag apa la closet dupa tine...Lol!!!

  • Senna, miercuri, 25.06.2014 22:36

    @Dracu, daca tu musti toate momelile intinse pe-aici de diversi pacalici n-ajungi nicaieri.

  • Maxx Mosley, joi, 26.06.2014 00:03

    @senna...Vezi ca nu ma refer userul ...bernie...ptr ca nici ala nu e cine pretinde a fi;nici eu la fel ;dar tu esti cel mai mare si mai tampit impostor daca folosesti numele celui mai mare pilot din F1!!!

  • Sumi7, joi, 26.06.2014 07:58

    Nu stiu ce pragateste Mattiacci insa stiu un lucru, anume ca 2014 este compromis pentru Ferrari. Nu stiu de ce am eu impresia ca in ultimul timp sunt mai mereu cu un pas in urma altora. Cat priveste aspectul sesizat de "Maxx Mosley", rezolvarea este una foarte simpla, te inregistrezi pe acest site si vei avea userul, avatarul si contul tau. De ce sa dai prilejul la toti analfabetii sa se exprime sub pseudonim tau?