Ferrari neagă că i-a cerut lui Massa să provoace accidentul lui Hamilton

Publicat marţi, 04.10.2011 13:22 de Daniel Popescu

Ferrari a negat că i-a transmis lui Felipe Massa să-i provoace un accident lui Lewis Hamilton în cursa din Singapore.

Duelul dintre Felipe Massa şi Lewis Hamilton din Marele Premiu al statului Singapore a luat o întorsătură neaşteptată după ce site-ul oficial a publicat un rezumat al cursei în care pilotul Scuderiei Ferrari a fost îndemnat de inginerul său Rob Smedley "să-i distrugă cursa" britanicului.

După ce presa internaţională şi, în special, cea din Marea Britanie a relatat mesajul radio al lui Smedley, Ferrari a reacţionat prin intermediul unui editorial publicat sub semnătura celebrului anonim "Horse Whisperer". Scuderia admite că mesajul nu a fost unul corect din punct de vedere politic, însă neagă că brazilianul a fost instruit să-i provoace un accident lui Hamilton.

"Este adevărat că inginerul lui Massa a fost prins în febra evenimentelor şi a folosit la un moment dat verbul 'a distruge'. Poate că nu a fost cea mai corectă alegere, dar cu siguranţă nu a avut nicio intenţie răutăcioasă, mai ales dacă luăm în considerare că Smedley este născut şi crescut în Middlesbrough (n.r - oraş din Marea Britanie)."

"De asemenea, este adevărat că această afirmaţie către Massa a venit în turul 11 la ieşirea din virajul 5, iar la finalul turului piloţii au sosit împreună la boxe. Cu alte cuvinte, nu a avut nicio legătură cu coliziunea dintre Massa şi Hamilton care s-a petrecut un tur mai târziu", precizează Ferrari pe site-ul său oficial.

Via | Ferrari

  • Mms, marţi, 04.10.2011 14:11

    Sigur inginerul lui Massa stia ca daca avea sa provoace un accident,nu ar fi iesit bine din el,asa cum s-a si intamplat.Massa,cel lovit,a avut de suferit din cauza loviturii cu Hamilton,asa ca..

  • mihai-sebastian, marţi, 04.10.2011 18:52
    Exprimare pasionala

    Sincer, cred ca se pot intampla multe in Formula 1, doar am vazut si "roata lipsa" a lui Irvine, dar... sunt sigur ca nici un inginer de cursa nu ar cere asa ceva, adica o coliziune voita, in asemenea circumstante. Aaa, daca Alonso s-ar fi luptat pentru campionat, si pozitia lui Hamilton i-ar fi luat campionatul de sub nas, poate... dar sincer, nici atunci mai mult decat fa-l sa stea in spate cat mai mult timp. E intr-adevar o exprimare putin prea pasionala, dar nu cred nici pe departe ca asta sa fi fost mesajul. Lucru care probabil va fi demonstrat daca Hamilton va continua sa atace peste limita, pentru ca atunci nu va mai fi Massa, ci alt pilot, si acum, chiar pe toti nu ii poti acuza ca au ceva cu tine.

  • mobius, marţi, 04.10.2011 22:57
    scrneli

    Este acelasi scenariu ca cel de la Singapore din 2008, dar in loc de Piquet jr., Massa si la fel aceeasi lipsa a mizei. Probabil cel care a interpretat asa cum a interpretat (eu zic rauvoitor), mesajul inginerului de cursa al lui Massa, s-a gandit ca opinia publica va inghiti cu aceeasi usurinta ca si atunci gogoasa. Apropo, s-a mai auzit ceva de Piquet jr., parca nu si asta spune mult de scorneala de atunci. Nu este nimeni, cum am mai spus-o si cum a spus si cineva mai sus, atat de inconstient sa ceara unui pilot al sau, sa produca un accident in regim de cursa, accident cu urmari imprevizibile si nici nu vad pilotul care sa vrea sa faca asa ceva.