Ferrari nu a explotat potenţialul KERS pentru a reduce costurile

Publicat miercuri, 29.08.2012 09:54 de Daniel Popescu

Ferrari susţine că nu a dezvoltat sistemul KERS la potenţialul său maxim pentru a putea oferi un pachet economic pentru celelalte echipe care utilizează tehnologia Scuderiei.

În condiţiile în care dezvoltarea motoarelor este interzisă în Formula 1 din raţiuni economice, una dintre puţinele componente care pot fi îmbunătăţite pentru o putere superioară este sistemul KERS.

În cazul acestuia, regulamentul nu prevede nicio interdicţie de dezvoltare, însă Ferrari susţine prin vocea directorului departamentului de motoare Luca Marmorini că nu a putut profita de acest lucru din cauza necesităţii de a menţine costurile la un nivel cât mai scăzut pentru Sauber şi Toro Rosso, echipe care utilizează pachetul Scuderiei.

"Nu am revoluţionat munca în această zonă. În schimb, ne-am concentrat să facem componentele mai potrivite pentru noul monopost şi mai uşoare, concomitent cu îmbunătăţirea eficienţei. Dar am fost conştiincioşi în menţinerea costurilor scăzute pentru KERS pentru a putea oferi un pachet competitiv şi economic pentru echipele noastre", a declarat italianul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

În privinţa performanţelor departamentului de motoare în 2012, Marmorini admite că există loc de mai bine, chiar dacă rezultatele au fost decente din acest punct de vedere.

"Chiar dacă putem spune că până acum suntem în grafic în termeni de performanţă şi fiabilitate a motorului, sistemelor electronice şi sistemului KERS, vrem să ne descurcăm şi mai bine în a doua jumătate a sezonului şi să ne atingem obiectivul major de a ajunge la finalul sezonului cu un monopost care să nu cedeze niciodată pe circuit", a adăugat el.

Fernando Alonso nu a avut nicio problemă de natură tehnică în prima parte a sezonului, reuşind să termine în puncte toate cursele de până acum.

Via Ferrari

  • mobius, miercuri, 29.08.2012 13:34

    Mi-e teama sa nu aiba de acum incolo.