Ferrari nu a rezolvat încă problemele cu tunelul de vânt

Publicat sâmbătă, 27.07.2013 14:08 de Daniel Popescu

Ferrari a dezvăluit că întâmpină în continuare probleme în corelarea datelor obţinute în tunelul de vânt cu cele de pe circuit, element important pentru îmbunătăţirea performanţei.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le-a avut Ferrari în ultimii ani a fost legată de tunelul de vânt, întrucât datele obţinute în acest instrument nu erau confirmate ulterior pe circuit.

Scuderia a închis tunelul de vânt de la Maranello în luna octombrie a anului trecut pentru modernizare şi a folosit în acest interval de timp

instrumentul pus la dispoziţie de Toyota la fabrica sa de la Koln.

Obiectivul echipei era ca dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014 să se realizeze exclusiv în tunelul de vânt de la Maranello după finalizarea lucrărilor, însă Simone Resta, designerul-sef adjunct al echipei, a dezvăluit la Hungaroring că unele probleme nu au fost încă remediate.

"Lucrăm la un tunel de vânt extern şi avem şi propriul nostru tunel. A fost o problemă. Muncim la tunelul de vânt şi o vom rezolva", a declarat el.

Resta a adăugat că speră ca problemele cu tunelul de vânt să fie remediate până la sfârşitul lunii august.

Via Autosport

  • cosminescu01, sâmbătă, 27.07.2013 14:45

    Cu siguranta vor gasi o solutie,nu se stie cand dar o vor gasi.....nu-i vad bine pe rivali dupa ce se rezolva problema...:)

  • ferr, sâmbătă, 27.07.2013 14:56

    Nu tunelul de vant creaza elementele de pe masina. El ofera doar informatii. Ferrari poate obtine informatii folosind tunelul Toyota. Nu vad ce avantaj vor avea cei de la Ferrari cu un tunel personal, fara niste creiere geniale din parte celor din echipa. Probabil vor testa mai mult, dar e nevoie de inovatii. Si Ferrari sta prost la capitolul acesta.

  • xxl, sâmbătă, 27.07.2013 15:23

    poveste pt presa trebuiau sal reprimeasca pe brawn la echipa atunci cand a vrut sa revina

  • pablo256r, sâmbătă, 27.07.2013 16:40

    Problema nu e cu tunelul de vand "inchiriat" cu corelearea datelor dintre cele doua tuneluri de vant. Titlul ese gresit. Se asteptau sa nu fie totul perfect, este ceva normal ceea ce se intimpla. Practic, monopostul din acest an este dezvoltat exclusiv cu tunelul de vant al celor de la Toyota iar monopostul de anul viitor in tunelul de la Maranello. Nu afecteaza cu nimic actualul monopost sau actualul sezon!