Ferrari pregăteşte un update semnificativ pentru Spania

Publicat miercuri, 21.03.2012 17:38 de Daniel Popescu

Ferrari va introduce un upgrade major înainte de Marele Premiu al Spaniei care va include o configuraţie radical diferită pentru sistemul de evacuare.

Scuderia Ferrari lucrează în prezent la un update semnificativ pentru noul monopost F2012, care urmează să fie introdus în premieră în prima cursă europeană a sezonului, care va avea loc în luna mai pe circuitul de la Barcelona.

Potrivit publicaţiilor SkySports şi Autosprint, noul update vizează în mod special sistemul de evacuare şi configuraţia plăcilor exterioare ale caroseriei şi urmează să fie evaluat şi în cadrul sesiunii de teste de la Mugello de la începutul lunii mai.

Îmbunatăţirile pregătite de ingineri sunt atât de radicale încât jurnaliştii de la Autosprint susţin că va fi practic vorba despre un monopost "B", cu ajutorul căruia Scuderia speră să revină în lupta pentru victorii.

Echipa a introdus în acest an un monopost cu o filosofie de design complet diferită comparativ cu sezoanele precedente, însă rezultatele au fost departe de cele aşteptate de fani, iar Fernando Alonso şi, în special, Felipe Massa au avut dificultăţi în controlarea monopostului.

O altă problemă a monopostului este generată de decizia de a utiliza o suspensie de tip pull-rod inclusiv pe puntea faţă, situaţie nemaiîntâlnită în Formula 1 în ultimii ani.

Această soluţie a generat însă probleme în stabilitatea monopostului în zonele de frânare de pe circuitul de la Melbourne, cel mai afectat fiind de asemenea Massa. De altfel, Ferrari încearcă să remedieze situaţia şi îi va oferi brazilianului un nou sasiu pentru cursa de la Sepang, însă monopostul F2012 nu va primi niciun update până la prima cursă europeană a sezonului.

Via | SkySports | Autosprint

  • dejavu, miercuri, 21.03.2012 20:07

    şi anul trecut au avut, tot pentru Spania şi aţi văzut ce a ieşit până la urmă ... avântu-prăbuşirea

  • deja, joi, 22.03.2012 10:34
    @dejavu

    caii mor de drum lung si prostii..de grija ferrari