Ferrari promite un monopost 'foarte diferit' în 2012

Publicat marţi, 26.07.2011 15:37 de Daniel Popescu

Ferrari susţine că monopostul cu care va concura în sezonul 2012 va fi 'foarte diferit' de modelele utilizate în ultimii ani.

Atitudinea conservatoare a inginerilor Ferrari din ultimii ani a condus la realizarea unor monoposturi care nu au ieşit în evidenţă prin tehnologii inovatoare, element ce a contribuit la micşorarea şanselor la titlu în ultimii ani.

În condiţiile în care echipe precum McLaren şi Red Bull au dezvoltat sisteme precum F-duct sau un sistem de evacuare inovator, Ferrari s-a văzut nevoită să copieze în mare măsură aceste tehnologii pentru a ţine pasul cu rivalii.

Totuşi, Scuderia promite că în sezonul 2012 situaţia se va schimba radical, întrucât inginerii au primit misiunea de a dezvolta agresiv viitorul monopost, cu scopul de a începe sezonul în forţă prin rezultate bune. Întrebat dacă monopostul de anul viitor va fi complet nou sau o evoluţie a celui actual, Nikolas Tombazis, designerul şef al echipei, a replicat.

"Sincer să fiu, nici una, nici alta. Am optat pentru o abordare foarte proaspătă şi există multe zone ale monopostului care se vor schimba substanţial. În această privinţă reprezintă o mare schimbare comparativ cu anii precedenţi şi, să fim serioşi, trebuie să facem asta pentru că trebuie să facem un pas înainte mai mare decât am făcut anterior", a precizat grecul pentru publicaţia Autosport.

Ferrari a început deja dezvoltarea monopostului pentru 2012, însă Tombazis a confirmat că Scuderia va introduce în continuare update-uri semnificative pentru maşina din acest sezon, în speranţa că va reuşi să micşoreze diferenţa care o separa de Red Bull Racing.

Via | Autosport

  • hellboy, marţi, 26.07.2011 20:09
    De apreciat ca inca lupta

    Sunt curios daca Ferrari o sa fie prima echipa anul viitor. De apreciat este faptul ca italienii updateaza masina, incercand sa obtina cel putin locul 2 la finele anului, pentru ca e greu de crezut ca mai poate cineva sa-i detroneze pe cei de la RBR. McLaren, sper sa lupti la victorie:) dar in spatele italienilor.

  • hasu, marţi, 26.07.2011 23:22
    Ferrari

    ...intotdeauna au investit f. mult pentru ca bugetul lor a fost mereu cel mai consistent.Cheltuie mai mult decit oricine,de aia au cistigat atit de multe titluri si sint renumiti.Progresul realizat de ei in ultimele etape se vede clar iar cu ambitia lui Alonso pot obtine victorii importante.S-au trezit cam tirziu totusi,poate anul viitor cu un coechipier adecvat sa cistige titlul,si cu un conducator de echipa adevarat.

  • House, miercuri, 27.07.2011 00:10
    Ferrari

    Asa spuenau si acum 2 ani ca incep dezvoltarea monopostului pentru anul urmator...si nu au facut nimic. Acum 1 an la fel si rezultatul copie de la altii sa tina pasul.

  • Horia, miercuri, 27.07.2011 13:09
    @House-"Acum 1 an la fel si rezultatul copie de la altii sa tina pasul."

    Cine te-o fi invatat si pe tine gramatica, mama ei de limba!Cum se conjuga verbul " a copia" la tine?Poate voiai sa spui "copiaza de la altii".Bine ca stii un id smecher.

  • certy, miercuri, 27.07.2011 16:22

    poate daca vine adrian newey la ferrari