Ferrari: "Red Bull nu ştie să se poarte ca o campioană"

Publicat vineri, 14.01.2011 17:32 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo a lansat un atac la adresa rivalilor de la Red Bull, despre care a apreciat că arată lipsă de respect după ce au cucerit cele două titluri mondiale în 2010.

Oficialii echipelor Red Bull şi Ferrari s-au aflat în ultima perioadă într-un conflict verbal, în urma tensiunilor acumulate la finalul sezonului trecut, când Sebastian Vettel a cucerit titlul mondial în dauna lui Fernando Alonso.

Totul a culminat în această lună, când Helmut Marko, consultantul Red Bull, a afirmat că Vettel ar trebui să fie "tâmpit" să plece la Ferrari în următorii ani. Replica celor de la Ferrari a venit din partea preşedintelui Luca di Montezemolo, care a evitat însă să escaladeze conflictul, mărginindu-se să afirme că Red Bull "şi-a luat lumea în cap" după cucerirea titlului.

"Văd oameni care au câştigat titluri mondiale care nu ştiu cum să se poarte drept campioni. Vom răspunde când ei vor câştiga 10% din ce am câştigat noi", a declarat italianul.

O alta polemică în care este implicată în prezent Red Bull Racing este posibilitatea ca echipa să fi încălcat acordul pentru reducerea costurilor, noua campioana fiind acuzată indirect că a cheltuit mai mulţi bani decât bugetul alocat. Montezemolo a preferat însă să evite un răspuns concret la această problemă, în special pentru ca nici Ferrari nu este de acord cu reducerea substanţială a costurilor în Formula 1. "Nu ştiu dacă este adevărat. Vreau să reducem costurile, dar nu prin limitarea bugetului, care este imposibil de controlat", a adăugat el.

Italianul a admis că încă se mai gândeşte la modul în care Ferrari a pierdut titlul mondial în sezonul recent încheiat, însă a evitat să spună care este în opinia sa cel mai bun pilot din Formula 1. "Mă trezesc noaptea şi mă gândesc la acea cursă. Nu vreau să spun cine este cel mai bun pilot din lume. Dar ştiu cine este", a încheiat el.

Via | Reuters

  • iulian, vineri, 14.01.2011 17:38

    acesti indivizi de la red bul sunt niste tarani cu fite atata tot Ferrari a spus lucrurilor pe nume clar si raspicat cand vor castiga 10% din cat am castigat noi atunci vom raspunde o declaratie care era si timpul sa vina Bravo Ferrari

  • Mavric, vineri, 14.01.2011 17:45
    Helmut Marko

    L-as intreba pe Helmut Marko: daca cel ce pleaca la Ferrari e un "tampit", cel ce-si doreste sa ajunga acolo si care sa gandeste sa plece dar mai asteapta ce este?

  • iulianimi, vineri, 14.01.2011 18:23
    Ferrari

    Red Bull au doar 6 ani in formula1 ,iar ferrari 60 ani si e normal ca ferrari sa aiba titluri si campionate castigate. Oricum ferrari nu mai este ce era odata.

  • diesel08, vineri, 14.01.2011 18:46
    H.Marko

    In istoria fiecarei echipe sunt perioade faste si mai putin faste. Afirmatia eminentei cenusii de la Red Bull e puerila si cel putin nedelicata.Cei de la Red Bull continua un razboi psihologic care trebuia sa se incheie demult.Sau poate ca deranjul provocat de "racolarile" celor de la Ferrari e mai mare decat pare la o prima vedere.

  • schumi, vineri, 14.01.2011 18:51
    red bull

    ferrari este si va ramane o legenda de neegalat

  • mobius, vineri, 14.01.2011 20:43
    despre parveniti

    De sarbatorile de iarna Red Bull au facut o felicitare despre care am spus ca este de prost gust si am fost taxat masiv cu voturi negative. Se dovedeste acum ca echipa in cauza, care a apelat la ordine de echipa, poate mai mult decat altii si iata acum se vorbeste ca nu a respectat regulamentul nici in privinta costurilor, este lipsita de tact si asa cum spune pe buna dreptate Montezemolo, nu stie sa se poarte ca o campioana. Spun din nou ca la castigarea celor doua titluri dar in special la piloti RB a beneficiat de un ajutor masiv din partea FIA. In privinta celui mai bun pilot si eu stiu care este si sunt convins ca este acelasi la care se gandeste presedintele Ferrari.

  • ally_great, vineri, 14.01.2011 21:04
    Montezemolo

    hahahahahaahaaaa :)) Fara alte comentarii :P

  • bubu, vineri, 14.01.2011 21:17
    prost gust

    cineva nu stie sa piarda

  • iulianimi, vineri, 14.01.2011 22:01
    Ferrari Alonso

    Nici acum nu le vine sa creada ca au pierdut titlul cu Alonso la echipa... şi cand ma gandesc cat de mult ţineam cu Ferrari pana sa vina Alonso ,dar asta e, o sa revin la vechea dragoste atunci cand n.o mai fi Alonso la Ferrari. Sper sa faca Massa o figura frumoasa anul acesta.

  • ctlnmihai, vineri, 14.01.2011 23:55
    Montezemelo

    1. @ mobius -ai mare dreptate..în septembrie Red Bull a scăpat de penalizare că , Todt & co n-au reuşit să dovedească ordinele de echipă primite de Webber la Hockenheim..2. Dincolo de aceste mici aroganţe Helmut Marko are dreptate.. Vettel şi oricare alt pilot ar fi tâmpit să vină la Ferrari atât timp cât Alonso este acolo.. Cred că toţi piloţii au auzit ce i s-a strigat în căşti lui Massa..Dacă n-au auzit presupun c-au citit în presa scrisă....3. Cred că Ferrari şi fanii acestei echipe ar fi întrecut în aroganţă pe cei de la Red Bull dacă Alonso ar fi câştigat campionatul..

  • octav71, sâmbătă, 15.01.2011 00:31

    de data asta Luca a scapat pasarica in interviu: "Nu vreau să spun cine este cel mai bun pilot din lume. Dar ştiu cine este" Daca era Alonso, nu ar fi ezitat nici un moment in a evoca meritele lui, dar se pare ca este Vettel. Off-topic: din ce in ce mai multi fani (si eu sunt unul dintre ex-fanii Ferrari) renunta la a mai sustine Ferrari si se indreapta spre alt team. Se intampla nu numai pe acest site. Chiar asa de urat vi se pare Alonso? Si mie :)

  • bernd, sâmbătă, 15.01.2011 10:12
    ferrari

    Asta e razboiul psihologic din intersezon Vor trece multi ani pana cand vreo echipa va egala palmaresul Ferrari, dar Montezemolo n-ar trebui sa uite ca 6 titluri la co nstructori sunt castigate de echipa sa in perioada lui Schumi(cel mai mare pilot care a condus vreodata pt Ferrari), perioada ce a coincis si cu varsta de aur a echipei Ferrari.

  • diesel08, sâmbătă, 15.01.2011 10:13
    Fernando Alonso

    Ar fi plictisitor ca toata lumea sa simpatizeze cu Alonso si Ferrari.Ca pilot, cu cat urci mai sus castigi atat simpatii cat si antipatii.Tin foarte bine minte ca Michael, in perioada in care incepea la Ferrari nu era deloc simpatizat, nu era popular.Gesturile pe care le facea pe circuit nu erau intelese de toata lumea.Poate ca si de aceea mi-a placut.Chestiune logica, un pilot de F1 trebuie sa-si faca treaba pe circuit.Tot ce conteaza este ceea ce lasa in urma oamenii astia.Palmaresul vorbeste.Numarul de victorii, numarul de pole-position-uri.Alonso este SINGURUL pilot care a castigat pentru 3 echipe!Iar asta spune multe.Nu stiu daca Fernando este sau nu cel mai bun pilot de F1 insa stiu sigur ca este printre primii.Din punctul meu de vedere este cel mai complet.Iar sezonul 2011 inca n-a inceput.Eu ii tin pumnii pentru un nou tiltu mondial.Sper ca in acest an. Montezemolo s-a gandit la Alonso.Numai ca are un fel aparte de a o spune.Pentru cine stie:).Va invit sa-l iubiti pe Vettel:), doar este pilotul momentului.

  • diesel08, sâmbătă, 15.01.2011 10:24
    o era de aur

    Lui Schumacher i-au trebuit 4 ani, o echipa tehnica schimbata radical si multi bani pana sa castige titluri cu Ferrari, in conditiile in care concurenta era mai slaba ca si acum.Cati dintre actualii fani anticipau o era de aur la Ferrari in 1996?Eram sustinator al lui atunci, si am facut-o neconditionat, asa cum fac acum cu Alonso.Am asteptat 4 ani:)...si a meritat.E foarte simplu sa fii fan dupa:)

  • diesel08, sâmbătă, 15.01.2011 10:37
    Pedigreu de campion

    Cel mai fair comportament vis a vis de echipele contracandidate l-a avut Ferrari.Vorbesc de 2010.Puteti relua sezonul, nu veti vedea atacuri de nicio forma, dimpotriva.Domenicalli mi-a castigat respectul pentru felul in care a stiut sa gestioneze orice "agresiune" la adresa echipei sale."Violenta" a venit din alta parte.Acea parte care si acum continua sa atace.Probabil tineretea, tanara prezenta in F1 isi spune cuvantul.In timp, peste ani, vor invata sa actioneze mai cumpatat.Doar sunt austricei:)...Pedigreul unui campion vine in timp.

  • dany, sâmbătă, 15.01.2011 11:01
    "Mă trezesc noaptea şi mă gândesc la acea cursă. Nu vreau să spun cine este cel mai bun pilot din lume. Dar ştiu cine este"

    mai bine hai se intrebam cine este cel mai rapid!!! 1. daca schumacher ar mai avea cca.30 ani atunci el ar fi acela 2. in momentul de fata lewis hamilton este cel mai rapid (chiar daca face multe gafe)

  • bubu, sâmbătă, 15.01.2011 11:05
    @diesel08

    cred ca nu se poate compara perioada '96 cu ultimii ani, ma refer aici la cat ia unei echipe (pilot / ingineri/manager) sa faca performanta in F1. Atunci regulile nu se schimbau atat de radical de la an la an. Era foarte greu sa cresti mult in 1-2 ani.

  • bernd, sâmbătă, 15.01.2011 11:38
    @diesel

    Am fost un fan Ferrari fanatic pana a plecat Kimi. Cand Schumi a venit la Ferrari echipa era un dezastru, intr-o cursa(Magny-Cours), n-a putut incheia nici turul de formare, in Canada au cazut piese din masina.A fost nevoie de talentul(pilotaj,carisma, organizare ) celui mai mare pilot din istorie pt a transforma echipa intr-una ce probabil nu va mai fi egalata vreodata.Nu neg calitatile lui Alonso, pur si simplu situatia lui mi se pare infinit mai usoara decat cea din 1996(remember Barcelona-una din cele mai mari victorii din istorie, comparabila numai cu performantele lui Nuvolari in 1935 la Nurburgring, Rosemeyer in 1936 la Eiffelrennen, Stewart in 1968 la Nurburgring si Senna in 1985 la Estoril?).

  • diesel08, sâmbătă, 15.01.2011 11:59
    bern

    A fost o perioada grea pana in 1996, pana sa ajunga Schumacher si Brawn la Ferrari.Mai grea decat acum. Dar nu "infinit" mai grea.Ferrari se afla pentru a doua oara in ultimele 2 decenii in reconstructie profunda.Nu ar trebui sa omitem concurenta care acum e mai puternica ca niciodata in F1.Vezi care sunt ecarturile acum intre echipe, extrem de mici, si care erau atunci.Dupa retragerea lui Hakkinen Schumacher n-a mai avut adversari redutabili, poate Raikkonen la Mclaren insa atunci era neexperimentat.Schimbarile de regulament au fragmentat evolutia fireasca din 2008.Pana in 2008 Ferrari au alergat cu evolutii ale masinii din 2006 care a fost una reusita.In 2009 a urmat cea mai importanta schimbare de regulament din ultimul deceniu iar Ferrari au pierdut, cea mai slaba clasare din 1996 incoace.E destul de greu si putem gresi foarte usor incercand sa dam superlative comparand piloti cu evolutii in conjuncturi atat de diferite.Michael este cel mai mare pilot de F1.Asta pentru ca e cerebral, a reusit sa prinda o echipa perfecta pentru el.Acum e la Mercedes, tandem cu Brawn, insa spiritul s-a pierdut.Daca il va regasi poate ne va mai arata cate ceva pe circuit.In 2010 am vazut prea putin din fostul mare campion mondial.

  • Mavric, sâmbătă, 15.01.2011 12:01
    ctlnmihai la 14.01.2011 (23:55)

    De cate ori ne vei aduce aminte de acel lucru de atatea ori iti voi aduce si eu aminte ca Hamilton da d...u safetycar-ul si trece de el fara nicio retinere sau ca nu mai tine seama se semnalizarile celor de la boxe si pleaca mai devreme cu furtunul dupa el ;)

  • bernd, sâmbătă, 15.01.2011 12:17
    diesel\

    In 1996 a fost doar talentul lui Schumi, Brawn si Byrne au venit la finalull anului

  • bernd, sâmbătă, 15.01.2011 13:08
    diesel

    Michael a fost cel mai mare pilot pt mine desi mereu am avut dubii intre a alege intre el si Jimmy Clark

  • diesel08, sâmbătă, 15.01.2011 13:22
    bern

    Nu am sa te contrazic, cum iti spuneam, comparatiile sunt dificile.In afara de palmares nu prea avem referinte precise.Emotia inca nu se masoara in F1.Clark, talent enorm.O stea care s-a stins devreme..

  • Robert, sâmbătă, 15.01.2011 16:21
    @iulian

    Lucreti cumva pentru tarani de la ferrari si ai cistigat ceva cu ei !Ei ce sa zica akum dupa ce au pierdut pe mina lor!Trag cu prastia in vrabi!

  • fani mecheaterssss, sâmbătă, 15.01.2011 16:55

    Hamiye rapid?hahahaha...pe ce planeta traiti voi ashtia,fani mecheaters?vai de capu lui vedeta de 2 bani!Pa ce loc a terminat Hamy???:))))))

  • ctlnmihai, sâmbătă, 15.01.2011 17:21
    Ideile

    Ce pot sa zic mai bine vorbesc despre luna stele.Voi urma la rand si-o sa revin iara si iara.Mi-e foame de competitii.Vreau sa=l vad pe Lewis repetand anul

  • ctlnmihai, sâmbătă, 15.01.2011 17:23
    eroar

    repetand anul reusit 210..

  • Popicul, sâmbătă, 15.01.2011 19:04
    intrebare !

    Daca e adevarat ce spun unii , cum ca RBR va trebui sa reduca anul asta bugetul cu cat a depasit anul trecut, oare nu au facut-o intentionat ? Oare nu au fortat atunci sacrificand anul urmator? Iar daca pentru unii ce a facut Hamilton in 2010 este un an reusit ???..... La cate abandonuri prostesti incepe anul compromis ?

  • dany, sâmbătă, 15.01.2011 19:42
    @dernd

    iti admir cunostintele si tonul moderat cu care iti sustii punctul de vedere...dar, cred ca cel mai mare pilot din istorie este Ayrton Senna...era spectaculos, foarte rapid, avea o personalitate puternica...si a dominat totul in F1 fara drept de apel!!! (o spun nu pt ca i-am fost fan, in acea perioada simpatizam cu Prost, Mansell etc. ... in acea perioada il vedeam pe Senna ca pe un increzut dar dupace n-a mai fost mi-am da seama cat de mare era!!!)

  • mad79, sâmbătă, 15.01.2011 23:49
    salutare

    @dany sustin intr-u totul punctul tau de vedere!Cel mai mare talent al Formulei1,este fara urma de indoiala AYRTON SENNA,drept dovada si Schumacher,a declarat asta despre el!Sigur,neamtul are mai multe titluri,poluri si alte recorduri pe care cineva,candva le va bate,dar au fost realizate intr-o perioada,cand in formula1,exista tehnologia de care Senna nu a beneficiat,decat in ultimile sale sezoane,asa ca nu faceti niste comparatii care nu suporta comparatie!!!Anul trecut cei de la TopGear au facut un material legat de geniul lui AYRTON SENNA,iar pentru cei care fac comparatii deplasate ii rog sa-l vada si sa nu se mai hazardeze cu declaratii aiuritoare!!!!!!!! cat despre taurasi si fierari,fac si ei declaratii,ca sa-i bage lumea in seama in aceasta perioada seaca a anului! ps.De unde ii cunoasteti stilul de pilotaj al lui Jimmy Clark,Fangio,Nuvolari,etc cand voi nici macar nu erati nascuti in perioada aia???

  • diesel08, duminică, 16.01.2011 11:25
    mad79

    Asa cum uneori imi place sa revad un film cu Jean Gabin, sau sa ascult un Lenon din cand in cand fac acelasi lucru si cu F1, mai ales in pauzele dintre sezoane.Dupa cum se vede sunt destui care fac asta:)

  • diesel08, duminică, 16.01.2011 11:25
    mad79

    Asa cum uneori imi place sa revad un film cu Jean Gabin, sau sa ascult un Lenon din cand in cand fac acelasi lucru si cu F1, mai ales in pauzele dintre sezoane.Dupa cum se vede sunt destui care fac asta:)

  • mad79, duminică, 16.01.2011 14:12
    salutare

    @diesel ai un vot verde de la mine diesel08,pentru raspuns!Ai perfecta dreptate,dar parca prea usor sunt aduse uneori in discutie,nume ale unor piloti legendari,fara a sti despre ce e vorba,doar citind niste cronici de pe Wikipeda:) ps.Aici nu m-am referit insa la tine!

  • diesel08, duminică, 16.01.2011 14:34
    mad79

    Stiu ce spui, sunt si asemenea situatii:)

  • Fuel, duminică, 16.01.2011 14:47
    la cine se gandeste montezemollo

    ...isi aduce aminte de acea cursa si intelege cine este cel mai bun pilot. Evident, Petrov. Alonso nu are cum pentru ca si in momentele critice face doar ce stie ... asteapta sa crape al din fata