Ferrari şi McLaren, singurele echipe de F1 incluse în topul celor mai valoroase cluburi

Publicat marţi, 17.07.2012 16:27 de Daniel Popescu

Ferrari şi McLaren sunt singurele echipe de Formula 1 incluse în topul celor mai valoroase cluburi din lume realizat de publicaţia americană Forbes.

Formula 1 este unul dintre cele mai importante sporturile la nivel global prin prisma sumelor investite de posturile de televiziune şi companiile care îşi promovează imaginea, însă doar două echipe au reuşit să pătrundă în topul celor mai valoare cluburi din lume realizat de publicaţia americană Forbes.

Astfel, Scuderia Ferrari a fost evaluată de publicaţia americană la puţin peste un miliard de dolari şi ocupa locul 15 în clasament, valoarea echipei fiind cu aproximativ 3% mai mare decât anul trecut.

Cealaltă echipă din Formula 1 inclusă în top este McLaren, care potrivit evaluării Forbes are o valoare de piaţă de 800 de milioane de dolari, în scădere cu 2% fata de anul trecut, în special din cauza speculaţiilor privind retragerea sponsorului principal Vodafone din Formula 1.

Primele două poziţii în clasamentul Forbes sunt ocupate de cluburile de fotbal Manchester United din Marea Britanie şi Real Madrid din Spania, în timp ce următoarele cinci locuri au fost acontate de echipe americane de fotbal american şi baseball.

Via Forbes