Ferrari va testa în decembrie 3 piloţi din F3 Italia

Publicat joi, 25.11.2010 10:19 de Daniel Popescu

Ferrari a confirmat că va testa în 2 decembrie cei mai buni piloţi din sezonul 2010 al competiţiei F3 Italia pe circuitul de la Vallelunga.

Ferrari a iniţiat în 2008 un parteneriat cu competiţia F3 Italia, prin care primii 3 piloţi din clasamentul general beneficiază de oportunitatea de a testa un monopost de Formula 1 al Scuderiei.

Sesiunea de evaluare din acest an va avea loc în 2 decembrie pe circuitul de la Vallelunga, iar cei 3 piloţi care vor urca la volanul unui monopost de Formula 1 sunt brazilianul Cesar Ramos, câştigătorul ediţiei din acest an, monegascul Stephane Richelmi şi italianul Andrea Caldarelli.

Aceştia vor testa un monopost Ferrari F2008 cu care Scuderia a concurat în Formula 1 în urmă cu 2 ani. În acest an, monopostul F2008 a fost utilizat în cadrul testelor efectuate de piloţii din cadrul Academiei Ferrari.

"Recentul parteneriat cu Scuderia Ferrari şi Academia de Piloţi Ferrari este un privilegiu inestimabil pentru noi, iar reînnoirea acestui parteneriat anual care premiază din 2008 cei mai buni piloţi din Formula 3 Italia este o mare mândrie pentru noi", a declarat Angelo Sticchi Damiani, preşedintele Clubului Sportiv din Italia.

Via | F3 Italia