Ferrari: "Vom fi puternici la Montreal"

Publicat luni, 26.05.2008 16:56 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali este increzator ca Ferrari vor fi in forma maxima la Marele Premiu al Canadei de peste doua saptamani.

In ciuda faptului ca victoria in cursa de la Monaco i-a revenit lui Lewis Hamilton, Ferrari au demonstrat ca sunt in forma pe strazile din Monte Carlo, mai ales prin acaparea primei linii a grilei de start. Seful Scuderiei, Stefano Domenicali, spera ca italienii sa confirme forma buna si in cursa urmatoare de la Montreal, unde McLaren s-au impus cu un an in urma.

"Vrem sa gandim pozitiv despre MP al Canadei pentru ca avem aceeasi abordare, dar trebuie sa fim intotdeauna umili deoarece competitia este foarte puternica. Nu trebuie sa uitam ca am castigat patru curse din sase, iar asta este ceva important. Campionatul va fi foarte, foarte lung. In aceste conditii, vom pierde cateva puncte. Asa ca acest campionat va fi foarte, foarte lung".

De asemenea, Domenicali crede ca Felipe Massa ar fi obtinut victoria in cazul in care Ferrari nu ar fi adoptat o strategie gresita. "Sunt 100% sigur de asta, pentru ca performanta a fost foarte buna, aduceti-va aminte de primele tururi chiar si in conditii grele", a adaugat el. "Am jucat la noroc in privinta strategiei pentru ca radarul indica mai multa ploaie, motiv pentru care i-am dat pneuri intermediare. Dar din pacate ploaia nu a mai venit. Asa ca sunt multe circumstante pe care nu le putem controla".

  • undispudet, luni, 26.05.2008 17:05
    hmmm!

    Foarte neinteresant...................

  • DRAKo, luni, 26.05.2008 21:34
    ce startegie?

    Nu inteleg de ce spun ei ca strategia de cursa a fost gresita si ca masa ar fi castigat?! Ar fi castigat daca nu ar fi gresit atata, e un pilot slab care nu merita sa castige, mai ales la Monaco unde se stie ca doar cei cu stofa de invingatori o pot face. Cum a putut gresi ca un incepator la iesirea de la boxe? Cu pneuri de uscat sa accelerezi puternic pe zona iesirii de la boxe unde apa era inca prezenta. S-a vazut aceeasi greseala si la kimi, dar acesta, muuult mai experimentat, a reusit un control mai bun al masinii. Revenind la stire: Sper ca ferari sa demonstreze acelasi lucru ca si la Monaco!

  • Cyrus, marţi, 27.05.2008 09:06
    Pt @DRAKo

    Am auzit multe comentarii si critici despre diferiti piloti - Massa, Hamilton, Kimi - rareori am vazut ceva obiectiv, de obicei fiecare are cite un pilot sau echipa favorita si cite unul pe care nu-l sufera. Comentariul lui DRAKo e un astfel de mesaj. Si mie nu-mi place de exemplu Hamilton, dar nu pot spun ca e un pilot slab, atit timp cit are rezultate bune si acumuleaza puncte in campionat. Massa intradevar greseste des, dar cred ca este si cel mai rapid pilot in acest campionat si acum se afla intr-o pozitie buna in acest moment. Deci pina la urma conteaza rezultatele iar toate aceste comentarii sunt de prisos

  • cris_t_yan, marţi, 27.05.2008 09:47
    toti au facut greseli

    masa-franare tarzie, hamilton-lovire parapet, alonso-idem, kubica-tamponare usoara, raikkonen-franare tarzie+accident, kovalainen-tamponare usoara, heidffel-idem!!! ASA SE EXPLICA UN MONACO UD - O cursa minunata

  • hakkinen, marţi, 27.05.2008 10:38
    @Cyrus

    OK,ai mare dreptate in comentariul tau,dar daca massa are rezultate si chiar daca va deveni campion,pentru mine si multi altii,NU ESTE PILOT ! nu se compara cu Kimi,Alonso,Lewis sau Kubica ! Este departe de ei,se bucura doar de o masina foarte buna si de un sprijin neechidistant al echipei,mai ales privind strategiile de cursa !

  • mirco, marţi, 27.05.2008 11:48
    @hakkinen

    Nu sunt de acord cu tine, dupa mine parerea ta este subiectiva. Massa e pilot de top si a demonstrat asta. Nu spun ca e cel mai bun dar, diferenta intre pilotii de top in momentul asta este infima. Nu cred ca in momentul asta Massa e avantajat de echipa, nu cred ca Ferrari ar dezavantaja un campion mondial.E destul de clar ca Raikkonen a facut o cursa slaba, inca de la inceput, pur si simplu parca nu a fost el, iar asta dovedeste ca, chiar si un campion mondial poate avea o zi prosta si poate gresi. Presupun ca ai fost si probabil inca esti fan Hakkinen.Si el la randul lui a gresit copilareste, a avut momente sclipitoare si tot asa. La fel se intampla si cu Massa, Raikkonen, Hamilton, Alonso etc. Massa e pilot de top, rezultatele sale o dovedesc : 1. cel mai bun pilot in calificari sezonul asta. 2. in prezent locul 3 in campionat, la 4 puncte de locul 1si 1 punct fata de locul 2.

  • cris_t_yan, miercuri, 28.05.2008 09:09
    de acord

    nu este shumacher dar cine isi mai aminteste de masa la sauber ..... ?! ca toti mari piloti si el a trecut pe la o echipa mica si acolo a demonstrat reale calitati

  • mirco, miercuri, 28.05.2008 10:22
    massa

    imi amintesc ca in sezonul 2005, massa la batut pe coechipierul lui, respectiv villeneuve, care avea o experienta mult mai mare si un titlu de campion in buzunar.