Ferrari: "Zvonul despre recrutarea lui Raikkonen este o fantezie a presei"

Publicat joi, 01.08.2013 09:54 de Daniel Popescu

Ferrari a negat orice negociere cu Kimi Raikkonen cu privire la revenirea finlandezului la echipa pe care a părăsit-o la sfârşitul sezonului 2009.

Publicaţia germană Bild a relatat miercuri că Ferrari a început negocierile cu Kimi Raikkonen pentru un contract pentru sezonul 2014, în contextul apariţiei speculaţiilor cu privire la oferta primită de Fernando Alonso de la Red Bull, dar şi a certitudinii că înţelegerea lui Felipe Massa expiră la sfârşitul acestui an.

Informaţia a fost însă negată de Renato Bisignani, directorul de comunicaţii al Scuderiei, care afirmă că toate zvonurile au plecat de la o "fantezie" a presei.

"Este fantezia tipică în această perioadă dominată de zvonuri. Nu există nici cel mai mic fundament. Suntem uniţi în acest moment de pierdere de competitivitate şi suntem încrezători că vom reveni la o formă mai bună. Pentru jurnaliştii germani care ne-au sunat să ne întrebe despre ştirea cu Raikkonen, o negăm în mod oficial", a declarat el pentru publicaţia braziliană O'Globo.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Scuderiei afirmă că luna august este o perioadă tipică pentru astfel de zvonuri şi oferă ca exemplu situaţia de anul trecut, când presa alcătuise o listă cu aproape 10 piloţi care l-ar fi putut înlocui pe Massa în 2013. "Pentru cei care au memoria scurtă, cu numai un an în urmă toată lumea a venit cu o listă de piloţi care urmau să-l înlocuiască pe Massa", a precizat el pentru agenţia de presă DPA.

Via Motorsport

  • presa si team e o echipa, joi, 01.08.2013 10:07

    eu as spune despre asta ca ei pe baza la asa speculati isi fac rating si atentie asupra lor si normal ca si bani.. sponsori..

  • Soxy, joi, 01.08.2013 10:40

    la fel a Negat si Hamilton si Mercedes is McLaren si toata lumea k HAm schimba echipa asa cum nimeni nu se astepta la mutarea lui Ham sau la "eliberarea" si "revenirea" lui Kimi, asa se poate intampla orice ... Kimi a declarant in 2009 k plecarea lui a fost o problema "comerciala" ceea ce a si fost asa si revenirea lui poate sa fie pur si simplu commercial poate ca Ferrari neaga k RBR sa nu il supraliciteze ... sau agentul lui Kimi a lansat zvonul sa mai stoarca 5 - 10 mil din RBR nu se stie ... vedem in Septembrie

  • Kimi, joi, 01.08.2013 12:52

    Daca Ferrari erau destepti il tineau pe Raikonen dar lor le-a trebuit Alonso care inca nu a reusit sa castige nimic cu Ferrari. Uite ce constant este Kimi cu acest monopost Lotus. Dar la Ferrari cred ca nu s-a simtit bine, acolo e alta atmosfera. Exact ca si Ham uitati-va cum merge echipa de cand a venit el, bine nu e meritul lui 100% dar nici a lui Schumacher cum se bat altii in piept. Oricum Ham este cel mai rapid pilot(aici nu ma refer la constanta si la altele) ci la faptul ca bate pe oricine in masini egale. Cat despre Kimi ar face o mare prostie sa se intoarca. Poate il vedem la RBR care cu siguranta ar fi ultima lui sansa sa castige titlul de campion mondial!

  • Sak, joi, 01.08.2013 13:57

    @kimi Ferrari au fost destepti. Santander a venit cu un miliard si Alonso. Au facut o miscare buna. Alonso e unul din primii patru piloti, nu poti spune ca e o greseala aducerea lui. Si apoi bugetul pentru linistea urmatorilor ani... Acum ramane ca echipa sa furnizeze performanta. Chiar daca ar fi fost Kimi, tot asa ar fi stat lucrurile.

  • ferr, joi, 01.08.2013 16:20

    @Kimi Nu stiu de unde ai ajuns tu la concluzia ca Hamilton bate pe oricine in masini egale. Pe cine a batut? Pe Button si Rosberg? Diferenta intre Hamilton si alti piloti e ca el poate castiga doar cand are cea mai rapida masina din competitie. Cand nu are cea mai rapida masina il cauti pe la locul 10. Si sa nu uitam ca din 2008 pana in prezent Hami al tau n-a contat in lupta pentru titlu. Baiatul a luat un titlu si s-a relaxat cu celebritatile din capul sau. Apoi sa te afli in F1 nu inseamna sa castigi neaparat titluri. Altfel nu mai existau echipe ca Sauber sau Force India. Si Alonso la Ferrari a avut mai multe sanse la titlu decat a avut Hamilton din 2008 pana in prezent. Monopostul Lotus e foarte rapid, daca nu ti-ai dat seama pana acum. E mai rapid decat Ferrari, as spune ca e la egalitate cu Red Bull, poate o mica diferenta. Iar daca Kimi al tau ajunge la RBR nu are sanse la titlu. Vettel e viitorul. In el se investesc toate resursele echipei. Kimi vine pentru a da bine la marketing. Sanse la titlu ar avea la Ferrari.

  • @ferr, sâmbătă, 03.08.2013 00:07

    In ultimii doi ani Rosberg a sters pe jos cu marele Schumacher, nu vorbi prostii. Daca tu nu poti recunoaste ca Ham este un pilot rapid inseamna ca nu are rost sa urmaresti F1. Lotus nu are cea mai buna masna nici pe departe. Interesant ca doar Ferrari se plang ca Pirelli ca scimbat compozitia...Pe cei de la Ferrari ii mai tine doar numele in F1 ca performantele nu prea. Vettel va pleca la Ferrari candva ca doar totul se invarte in jurul banilor.Voi credeti ca echipele investesc la fel de multi bani? Poate sumele investite sunt de 3 ori mai mari... O echipa face o masina care poate tine 5-6 ani(Schumacher) 2 ani(Alonso) 1 an(Button) poti sa fii in orice masina in anul 2013 daca altul are o masina mai buna, oricum te bate, nu sunte in anii 80,90.