FIA a initiat o inspectie tehnica la USF1

Publicat joi, 25.02.2010 13:58 de Daniel Popescu

FIA a demarat o ancheta pentru a analiza daca USF1 are capacitatea de a concura in Formula 1 in sezonul 2010, potrivit unor informatii publicate de Autosport.

Speculatiile intense pe tema problemelor financiare pe care le intampina USF1 in pregatirea sezonului 2010 au atras atentia oficialilor FIA, care s-au deplasat la fabrica echipei de la Charlotte (Statele Unite ale Americii) pentru a verifica situatia exacta a americanilor.

Delegatia forului mondial este condusa de Charlie Whiting, directorul tehnic al FIA, care incearca astfel sa afle daca echipa americana este capabila sa participe in sezonul 2010 al Marelui Circ.

Informatiile au fost dezvaluite de publicatia Autosport, iar FIA a refuzat sa comenteze speculatiile. "Nu avem niciun comentariu de facut in acest moment", a precizat un purtator de cuvant al forului mondial.

USF1 a anuntat la finalul saptamanii trecute ca a cerut forului mondial permisiunea de a absenta de la primele patru curse ale sezonului, desi FIA a avertizat recent ca acest lucru ar reprezenta o incalcare a regulamentului sportiv si a Acordului Concorde.

Via | Autosport