FIA confirmă revenirea la vechiul regulament pentru evacuări

Publicat joi, 14.07.2011 15:46 de Daniel Popescu

FIA a confirmat joi că restricţiile impuse sistemelor de evacuare vor fi eliminate începând cu Marele Premiu al Germaniei de săptămâna viitoare.

Scandalul regulamentului tehnic pentru sistemele de evacuare a ajuns în cele din urmă la final, după ce FIA a confirmat joi că toate echipele au fost de acord să renunţe la restricţiile impuse de forul mondial în privinţa utilizării sistemelor de evacuare.

Astfel, limitarea de 10% impusă eliminării gazelor de eşapament prin eleronul spate în momentul în care pilotul nu accelerează a fost eliminată din regulamentul tehnic începând cu Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring, care va avea loc în perioada 22-24 iulie.

"Toate monoposturile vor concura în condiţiile 'Valencia' până la finalul sezonului", a precizat FIA într-un amplu articol publicat pe site-ul său oficial care prezintă întreaga desfăşurare a evenimentelor din ultima perioadă.

Condiţiile "Valencia" simbolizează faptul că schimbarea setărilor motorului intre calificări şi cursă va fi în continuare interzisă, însă restul regulilor de natura tehnice vor fi similare cu cele de la începutul sezonului.

De asemenea, FIA a dat asigurări că nicio echipă nu va face proteste oficiale la adresa sistemelor de evacuare utilizate de rivali cel puţin până la sfârşitul acestui sezon, pentru a evita orice fel de reaprindere a scandalului.

"Suntem optimişti ca în acest sezon nu va exista niciun protest în privinţa setării motoarelor şi a sistemului de evacuare. În plus faţă de prima parte a înţelegerii, s-a decis ca nicio echipă să nu înainte vreun protest împotriva altei echipe pe marginea acestor probleme pentru restul sezonului", a mai precizat forul mondial.

Via | FIA

  • pety73, joi, 14.07.2011 16:06

    In sfirsit o hotarire intelapta !

  • ildottore, vineri, 15.07.2011 10:57
    in sfarsit...

    le-a luat jumatate de sezon sa isi dea seama ca spectacol nu e daca faci "schimbari" si acu revin la "vechile" idei. ma bucur ca macar ultima parte a sezonului va fi mai animata. aveti o bila alba in multitudinea de bile negre.

  • hellboy, vineri, 15.07.2011 11:53
    Acum fanii RBR pot sa fie fericiti :)

    Cine crede faptul ca Ferrari a castigat doar datorita schimbarilor tampite de regulament, acum poate rasufla usurat. Ferrari o sa mai castige curse, McLaren o sa fie si ei acolo, dar Rbr o sa ia ambele campionate... :( Oricum sper sa fie pus Vettel sub presiune in timpul curselor si sa ii comenteze fanii lui prestatia. Da, e un pilot bun, dar sub o reala presiune nu a fost pus de prea multe ori, iar cand se afla sub presiune, a cam clacat-o. E o decizie buna, indiferent pe cine avantajeaza sau nu, pentru ca asa s-a plecat in campionat si asa trebuia sa ramana fara sa mai lase loc de interpretari