FIA va inspecta monopostul McLaren in Bahrain

Publicat luni, 08.03.2010 13:49 de Daniel Popescu

FIA a amanat analiza tehnica a monopostului McLaren in privinta respectarii regulamentului tehnic pentru Marele Premiu al statului Bahrain.

Red Bull Racing a dezvaluit saptamana trecuta ca a solicitat un punct de vedere forului mondial in privinta legalitatii aripii spate a monopostul McLaren, considerand ca solutia adoptata de echipa britanica ar putea incalca regulamentul tehnic in vigoare.

In replica, McLaren a invitat FIA sa inspecteze monopostul, insa intalnirea programata la sediul echipei de la Woking a fost amanata dupa ce Charlie Whiting, directorul tehnic al FIA, a fost retinut in Brazilia ca urmare a vremii nefavorabile.

Potrivit ultimelor informatii, inspectia tehnica va avea loc pe circuitul Sakhir din Bahrain, care va gazdui la finalul acestei saptamani prima cursa a sezonului 2010 al Formulei 1.

McLaren a introdus o inovatie la aripa spate a monopostului in timpul ultimei sesiuni de teste din aceasta iarna, ce a avut loc pe circuitul de la Barcelona. Aripa spate a lui MP4-25 contine un canal care conduce la reducerea rezistentei fluxului de aer si, implicit, la cresterea vitezei pe liniile drepte cu aproximativ 10 km/h. Oficialii McLaren sunt ferm convinsi ca monopostul respecta regulamentul tehnic, intrucat au primit acordul initial al FIA.

Via | Autosport

  • wolful, marţi, 09.03.2010 11:03
    inspectie

    Sunt sigur ca FIA va declara legala modificarea celor de la McLaren. Prin amanarea inspectiei le asigura acestora macar o cursa in care solutia lor sa nu fie folosita si de ceilalti.