FIA vrea sa interzica aripile flexibile

Publicat marţi, 03.06.2008 15:20 de Daniel Popescu

FIA a fortat echipele sa dezvolta aripi in forma de pod mult mai stabile pentru Marele Premiu al Canadei din acest weekend.

Echipele au fost anuntate ca, in cazul in care aripile in forma de pod pe care le utilizeaza nu sunt fixate de nasul masinii, acestea trebuie sprijinite de un suport pentru a se asigura ca nu sunt flexibile.

In prezent, sase echipe utilizeaza aripi in forma de pod, acestea fiind McLaren, Toyota, Renault, Williams, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso. Conceptul utilizat de Renault prevede deja un suport stabil, spre deosebire de celelalte cinci echipe.

FIA a luat aceasta decizie dupa Marele Premiu al Turciei, cand camerele amplasate pe monoposturi au demonstrat ca aripile se pot misca la viteze foarte mari.

Prima echipa din Formula 1 care a utilizat concptul aripilor in forma de pod este McLaren Mercedes. Succesul inregistrat de anglo-germani a determinat insa si alte echipe sa utilizeze acest tip de aripi.

  • cobra, marţi, 03.06.2008 15:28
    lol

    "FIA vrea sa interzisa aripile" o mica eroare :P

  • DRAKo, marţi, 03.06.2008 17:32
    Le-au interzis pentru ca ferari are alt tip de aripa

    De ce nu au intezis si capacele de la roti?

  • sharky_raduku, marţi, 03.06.2008 21:55
    @drako

    stai calm...pana ce babalacu ala de mosley nu-si va lua ramas bun de la f1 tot o sa interzica inventiile celor de la mclaren :)