Force India acuză Sauber că a progresat datorită pneurilor

Publicat marţi, 15.10.2013 15:02 de Daniel Popescu

Force India a lansat un atac la adresa rivalilor de la Sauber, despre care afirmă că au progresat în clasamentul constructorilor doar datorită noilor pneuri Pirelli.

Sauber a avut parte de o primă jumătate de sezon dificilă, însă după pauza de vară din luna august a progresat constant.

Pe de o parte, Nico Hulkenberg a început să lupte pentru primele cinci poziţii, iar Esteban Gutierrez a devenit în Japonia primul debutant care obţine puncte în acest an. Echipa elveţiană a atribuit aceste performanţe dezvoltării monopostului şi, mai ales, experienţei acumulate de Gutierrez după prima parte a sezonului.

Totuşi, rivalii de la Force India susţin că singura explicaţie pentru revirimentul Sauber este decizia Pirelli de a reveni la pneurile utilizate anul trecut, ca reacţie la numeroasele pene înregistrate în Marele Premiu al Marii Britanii. "Nu este nicio minune la Sauber. Este vorba doar despre Pirelli. este explicaţia completă pentru actuala situaţie", a declarat Otmar Szafnauer, directorul sportiv al echipei Force India.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Force India este una dintre echipele care a suferit cel mai mult de pe urma noilor pneuri Pirelli. Echipa a avut evoluţii bune în prima parte a sezonului şi se instalase confortabil pe locul cinci în clasamentul constructorilor. După introducerea noilor pneuri, echipa a fost depăşită de McLaren şi mai are doar 17 puncte avans în faţa celor de la Sauber cu patru curse înainte de finalul sezonului.

Via Motorsport