Force India ar putea utiliza motoare Honda

Publicat joi, 26.06.2008 11:09 de Daniel Popescu

Force India intentioneaza sa renunte la motoarele furnizate de Ferrari si negociaza o posibila intelegre cu Honda.

Force India utilizeaza in prezent motoare furnizate de Ferrari, insa publicatia Motorsport Aktuell sustine ca Vijay Mallya a avut o intalnire cu sefii Honda la Montreal, in care cele doua parti au discutat despre o posibila intelegere legata de motoare.

Mallya este atras de oferta Honda prin pretul semnificativ mai mic pe care ar trebui sa il plateasca, la care se adauga si faptul ca japonezii ii vor oferi si sistemul de recuperare a energiei, KERS, sistem ce va deveni obligatoriu incepand din 2009.

Zvonurile sunt intretinute si de ipoteza confom careia Honda doreste sa-si stabileasca un nou satelit in F1 dupa falimentul inregistrat de Super Aguri la inceputul acestui sezon.

Sursa citata mentioneaza ca Honda solicita 10 milioane de euro pe sezon pentru un pachet format din motor si sistemul KERS, cu conditia ca unul dintre pilotii echipei sa fie Takuma Sato.

Pana in prezent, oficialii echipei Force India nu au luat inca o decizie finala in acest caz.

  • ally_great, joi, 26.06.2008 11:22
    faina treaba

    cat de vigilenti ati fost de data asta! stirea aparuta acum 5 min pe alt site, apare imediat aici............altadata asteptam si 2 zile dupa unele stiri........ghinion pt cei care au facut deja schimbari pt azi

  • crismar59, joi, 26.06.2008 11:27
    @ admin Cum era cel mai cinstit!!!!!!!!!!

    Cel mai cinstit pentru ziua de astazi era daca nu mai punctati nicio stire, atunci schimbarile pe care le puteam face ieri seara nu mai aveau nicio importanta. E doar o propunere.

  • the_redline, joi, 26.06.2008 13:28
    puncte

    pe stirea asta miati dat +0 cu toate ca am force india in lista

  • BoByTzA, joi, 26.06.2008 13:52
    @the_redlin

    inseamna ca ai si ferrari;)