Force India: "Formula 1 riscă să rămână cu patru echipe"

Publicat joi, 30.05.2013 11:29 de Daniel Popescu

Force India susţine că Formula 1 va rămâne cu cel mult patru echipe dacă nu implementează urgent măsuri pentru reducerea costurilor.

Creşterea costurilor pentru motoarele V6 de 1.6 litri care vor fi introduse anul viitor în Formula 1 îngrijorează echipele indepedente. De departe, cei mai vocali din ultima perioadă au fost cei de la Force India, care s-au evidenţiat şi prin reticenţa de a schimba compoziţiile pneurilor.

Coproprietarul Vijay Mallya susţine acum că, în absenţa unor măsuri rapide pentru reducerea costurilor, Formula 1 va rămâne doar cu maxim patru echipe care îşi permit să aloce sume mari de bani în competiţie.

"În loc să reducem costurile, una sau două echipe au decis că victoria cu orice preţ este mai importantă decât sportul, astfel că nu mai există niciun acord pentru restricţionarea resurselor, ceea ce este contrar cu creşterea costurilor. Dacă vrem să avem doar trei-patru echipe care concurează cu câte trei monoposturi, atunci trebuie să continuăm în acest mod. Dar cred că F1 are nevoie şi de echipele mici şi independente, aşa că toată lumea trebuie să se uite la interesele comune", a declarat indianul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Mallya nu a uitat însă să laude performanţele obţinute de Force India, care traversează cel mai bun start de sezon din întreaga sa istorie după ce a obţinut 44 de puncte în şase curse şi ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor.

"Suntem o echipă mică şi avem performanţe mai bune decât o indică 'greutatea' noastră. În fiecare an devenim mai buni. Avem 44 de puncte în şase curse şi nu puteam cere mai mult. Vom continua să dezvoltăm monopostul pentru a fi mai competitivi şi speram să fim suficient de norocoşi pentru a obţine câteva podiumuri", a adăugat el.

Via Formula1

  • Alex, joi, 30.05.2013 14:33

    Sincer prefer 4 echipe cu bani cu 6 masini fiecare pe grila decat 8 echipe de jaloane.

  • pablo256r, joi, 30.05.2013 14:44

    Pai acum avem 3-4 echipe care concureaza: RBR, Lotus, Ferrari si cateodata Mercedes. Restul echipelor sint in alta liga ca sa nu mai amintesc de codasii abonati la ultimele 4 locuri pe grila. Ar fi bine sa creasca in performante si McLaren, ForceIndia, Sauber, ToroRoso, Williams. Am avea mai multa concurenta si ar incepe sa conteze si calitatea pilotilor. Dar prin reducerea bugetelor se vrea de fapt aducerea celor din varf la nivelul celor din pluton. Asta numai dezvoltare nu poate aduce.

  • boss, joi, 30.05.2013 15:38

    Habar n-aveti ce vorbiti...