Force India l-a recrutat pe James Calado ca pilot de teste

Publicat marţi, 03.09.2013 10:47 de Daniel Popescu

James Calado, unul dintre cei mai talentaţi piloţi din GP2, a semnat un contract de pilot de teste cu Force India şi va concura pentru echipă în antrenamentele de la Monza.

Force India a anunţat luni seară numirea lui James Calado în funcţia de pilot de teste pentru restul sezonului 2013.

Britanicul în vârstă de 24 de ani a testat pentru echipă în sesiunea din luna iulie de pe circuitul de la Silverstone dedicată tinerilor piloţi, atunci când a reuşit să-i impresioneze pe oficialii Force India. El îşi va intra în rol peste numai trei zile, atunci când va urca în cockpit în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Italiei.

“Am lucrat cu Calado pe parcursul testelor de la Silverstone şi a impresionat pe toată lumea cu viteza şi consecvenţa sa. Calado va lua parte în prima sesiune de antrenamente libere de vineri şi va concura şi la alte Mari Premii din acest an. Este întotdeauna folositor să primeşti feedback din partea altui pilot şi asta ne va ajuta să-l evaluăm pe Calado”, a declarat Vijay Mallya, coproprietarul Force India.

Calado ocupă locul cinci în clasamentul general din GP2, aceeaşi poziţie pe care a terminat şi anul trecut după ce obţinuse locul doi în Formula 3 Marea Britanie (2010) şi GP3 (2011).

Via Force India