Force India lansează noul monopost la Jerez

Publicat joi, 06.01.2011 15:05 de Daniel Popescu

Force India va participa la prima sesiune de teste cu monopostul din sezonul trecut, întrucât va lansa noua maşina înaintea sesiunii de evaluare de la Jerez.

Cele mai multe echipe din Formula 1 îşi vor lansa noile monoposturi la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a putea participa la toate sesiunile de teste din această iarnă.

Force India va face însă notă discordantă, după ce echipa cu sediul la Silverstone a decis să lanseze noul monopost VJM04 cu ocazia celei de-a două sesiuni de evaluare, care va avea loc la Jerez în perioada 10-13 februarie. Din acest motiv, echipa va participa la prima sesiune de teste de la Valecia cu monopostul din sezonul precedent.

"Am analizat cu atenţie planurile noastre pentru startul sezonului şi introducerea noului monopost Force India VJM04. Echipa va participa la toate cele patru sesiuni de teste şi va utiliza monopostul VJM03 pentru primul test de la Valencia, înainte ca VJM04 să debuteze în săptămâna următoare la Jerez", a declarat Otmar Szafnauer, COO-ul de origine romana la echipei Force India, pentru agenţia de presă Reuters.

Force India a luat această decizie pentru a putea lucra mai mult în tunelul de vânt la dezvoltarea monopostului, considerând că în acest fel îşi va spori şansele de a realiza un monopost mai competitiv.

"Prin începerea mai târziu a testelor cu noua maşină vom avea două săptămâni în plus în tunelul de vânt, când suntem cei mai productivi pentru a obţine noi părţi pentru noul monopost. Intotdeauna exista o dilemă între a utiliza de timpuriu maşina şi a obţine mai multe informaţii pentru departamentul de aerodinamică, iar noi credem că decizia va fi în avantajul nostru, având în vedere mărimea şi resursele noastre", a adăugat oficialul echipei Force India.

Force India este singura echipă tradiţionala care nu a anunţat încă linia de piloţi pentru anul viitor, însă Szafnauer a refuzat să discute pe marginea acestui subiect.

Via | Reuters

  • bnm, joi, 06.01.2011 16:58
    Mister COO-ul

    bai romane, du-te la furat cu jurnalismul tau. COO-ul, Camaro-ul, CEO-ul,....nu sunteti capabili sa dati un corespondent in limba romana. penibilosilor.