Force India: "Problemele cu pneurile, generate de stilul de pilotaj al lui Di Resta"

Publicat joi, 08.08.2013 10:48 de Daniel Popescu

Force India consideră că rezultatele modeste înregistrate de Paul di Resta în ultimele două curse au fost cauzate de stilul său de pilotaj cu noile pneuri Pirelli.

Force India ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor după rezultatele bune din prima parte a sezonului, când Paul di Resta s-a clasat în puncte în şapte dintre primele opt curse.

Totuşi, introducerea noilor pneuri Pirelli la Nurburgring şi, ulterior, Hungaroring a schimbat complet datele problemei, iar scoţianul nu a mai câştigat niciun punct. Coproprietarul Vijay Mallya a admis problemele acestuia sunt generate de noile cauciucuri şi speră să le remedieze până la Marele Premiu al Belgiei.

"Pneurile au jucat un rol important în determinarea performanţelor în acest sezon. Am investit resurse pentru a înţelege pneurile mai bine şi asta a funcţionat bine pentru noi, lucru demonstrat de locul cinci din clasament. Dar după Silverstone pneurile s-au schimbat. În ultima cursă de la Budapesta în special di Resta s-a chinuit cu pneurile tot weekendul. Nu au funcţionat deloc pentru el şi a fost neobişnuit de necompetitiv. Sper să rezolvăm problema înainte de următoarea cursă din Belgia şi să revenim la fel de puternici ca înainte", a declarat indianul.

Mallya afirmă că Adrian Sutil nu înregistrează probleme de acest gen, motiv pentru care pneurile nu se potrivesc stilului de pilotaj al lui di Resta, şi nu monopostului Force India.

"Problema a fost particulară pentru di Resta. Nu este o problemă cu monopostul, pentru că ar fi trebuit ca acelaşi lucru să i se întâmple şi lui Sutil. Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm pentru di Resta şi ştim că putem face asta pentru că Sutil s-a înţeles bine cu pneurile. Cei doi au stiluri diferite de pilotaj, Sutil este mai dur cu pneurile, în timp ce di Resta le poate face să reziste mai mult. Poate că lui di Resta îi ia mai mult timp să încălzească pneurile şi să le facă să funcţioneze", a mai precizat el.

Via SportingLife