Force India: "Vom fi câştigătorii schimbării regulamentului pentru evacuări"

Publicat vineri, 03.02.2012 16:58 de Daniel Popescu

Force India consideră că va fi una dintre cele mai mari beneficiare ale schimbării regulamentului pentru sistemul de evacuare.

FIA a interzis eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate şi a impus modificarea poziţionării sistemului de evacuare pentru monoposturile din sezonul 2012, lucru care a determinat o schimbare de strategie din partea echipelor.

Force India, care şi-a dezvăluit vineri noul monopost VJM05, consideră că va fi avantajată de această noutate în regulament, întrucât anul trecut nu a obţinut performante cu respectiva configuraţie.

"Am întârziat puţin la petrecere şi nu am extras potenţialul maxim. Cred că există echipe care au extras mai mult decât noi şi sperăm să fie lovite mai rău decât noi de noul regulament. Am petrecut iarna încercând să recuperăm toată forţa de apăsare aerodinamică şi suntem aproape", a declarat Andy Green, directorul tehnic al echipei Force India.

De asemenea, britanicul este optimist în privinţa performantelor pe care le poate obţine Force India în acest sezon datorită noului concept aerodinamic introdus pe monopost.

"Pentru noi, cea mai mare schimbare este filosofia aerodinamică a monopostului, începând cu partea frontală şi aripa faţă, care stabilesc toată structura monopostului. Ne-a luat ceva timp să scăpăm de vechea filosofie. Am făcut ceva teste anul trecut şi apoi am folosit cunoştinţele pe parcursul iernii pentru a veni cu un nou concept pentru partea frontală. Cifrele din tunelul de vânt sunt foarte încurajatoare, aşa că aşteptăm cu nerăbdare să revenim pe circuit şi să vedem ce facem în practică", a mai precizat el.

Force India a efectuat deja un shakedown pe circuitul de la Silverstone la scurt timp după lansarea monopostului. La volan s-a aflat Paul di Resta, unul dintre cei doi piloţi ai echipei.

Via | Force India

  • S.Marius, vineri, 03.02.2012 17:49
    okei

    Bravo, baieti