Force India vrea locul 5 in clasamentul constructorilor

Publicat luni, 15.02.2010 16:34 de Daniel Popescu

Force India isi propune sa termine sezonul 2010 pe locul 5 in clasamentul constructorilor, in spatele celor patru pretendente la titlul mondial.

Force India a fost una dintre surprizele placute ale testelor de la Jerez de saptamana trecuta, potrivit unei analize realizte de Automarket. Desi nu a fost prezenta la prima sesiune de teste de la Valencia, echipa si-a intrat imediat in ritm la Jerez, iar Adrian Sutil a stabilit al cincilea timp al saptamanii.

Desi rezultatele din teste trebuie privite cu precautie, Force India priveste cu incredere spre noul sezon si spera sa ocupe locul 5 in clasamentul constructorilor.

"Daca suntem pe locul 5 sau 6 in clasament, adica in prima jumatate, inseamna ca avem un sezon plin de succes. Anul trecut am terminat pe locul 9 si, daca putem sa urcam trei sau patru locuri, suntem pe drumul cel bun. Vom incerca sa continuam pe aceeasi traiectorie pe care am terminat in sezonul trecut, asa ca la inceputul sezonului ar trebui sa fim mult mai puternici decat eram la inceputul anului trecut. Prin asta ar trebui sa terminam regulat in puncte si ocazional pe podium", a declarat Otmar Szafnauer, COO-ul de origine romana al echipei Force India.

Obiectivul indienilor poate fi considerat foarte indraznet, avand in vedere ca Force India isi propune sa incheie sezonul 2010 in spatele celor patru echipe despre care se vehiculeaza ca vor lupta pentru titlu: Ferrari, McLaren, Red Bull Racing si Mercedes GP.

Via | Force India