Formula 1 riscă să rămână fără singura cursă pe timp de noapte din calendar

Publicat marţi, 10.07.2012 15:05 de Daniel Popescu

Singapore va continua să găzduiască curse de Formula 1 şi după sezonul 2012 doar dacă Bernie Ecclestone va accepta o reducere semnificativă a taxei de participare.

Marele Premiu al statului Singapore ar putea fi eliminat din calendarul competiţional al Formulei 1, în cazul în care organizatorii nu vor semna prelungirea contractului scadent la sfârşitul acestui sezon. Ca şi în cazul altor curse, principala nemulţumire a organizatorilor este taxa de participare, despre care presa internaţională vehiculează că se ridică la 40 de milioane de dolari.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Channel NewsAsia, guvernul va semna un nou contract doar dacă Ecclestone va accepta o reducere majoră a taxei de participare. "Noul contract trebuie să fie viabil din punct de vedere economic. Sperăm să avem o înţelegere reciproc avantajoasă în curând", a declarat un oficial guvernamental.

Potrivit unor surse neoficiale, Singapore are în vedere o taxă de participare asemănătoare cu cea plătită de un alt stat asiatic, Malaysia, care achită aproximativ 20 de milioane de dolari anual.

Singapore a debutat în calendarul Formulei 1 în sezonul 2008 şi este prima şi singura cursă desfăşurată pe timp de noapte, însă prima ediţie a rămas în istorie pentru celebrul scandal Crashgate, după ce Nelson Piquet Jr. a provocat în mod deliberat un accident pentru a favoriza victoria coechipierului său de la Renault din acea perioadă, Fernando Alonso. Circuitul în sine este de tip stradal şi nu oferă aproape nicio oportunitate de depăşire.

Via GMM