Grosjean, penalizat cu 10 poziţii pe grila de la Montreal

Publicat luni, 27.05.2013 11:00 de Daniel Popescu

Romain Grosjean va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei pentru producerea incidentului cu Daniel Ricciardo în cursa de la Monaco.

Romain Grosjean a avut parte de un weekend dificil în Marele Premiu al statului Monaco, care a culminat cu accidentul provocat în turul 62 după ce anterior avusese parte de incidente şi în antrenamentele de joi şi sâmbătă.

Pilotul echipei Lotus l-a lovit din spate pe Daniel Ricciardo la ieşirea din tunel,  cei doi piloţi au fost nevoiţi să abandoneze, iar Safety Car-ul a intrat pe pistă pentru ca numeroase componente rezultate în urma impactului să fie curăţate de pe pistă.

Considerat vinovat pentru producerea incidentului, francezul a primit o penalizare de 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei de peste două săptămâni, astfel că şansele sale de a termina în puncte la Montreal s-au diminuat drastic.

Şi coechipierul său Kimi Raikkonen a fost nevoit să se prezinte în faţa comisarilor de cursă după ce a depăşit viteza maximă permisă atunci când maşina de siguranţă s-a aflat pe circuit. Totuşi, finlandezul a scăpat de penalizare şi a primit doar o mustrare scrisă pentru fapta sa, astfel că şi-a păstrat locul 10 obţinut pe circuit.

Via FIA

  • pablo256r, luni, 27.05.2013 13:47

    Accidentul asta seamana foarte mult cu cel al lui Schumi de anul trecut din Singapore. Anul trecut tot 10 locuri penalizare a primit pentru fapta sa.