Hamilton: "Alonso m-a ajutat să-mi îmbunătăţesc pilotajul"

Publicat miercuri, 03.08.2011 15:45 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton susţine că a învăţat multe lucruri utile despre pilotaj de la Fernando Alonso pe vremea când cei doi erau coechipieri la McLaren.

Lewis Hamilton a debutat în Formula 1 în sezonul 2007 şi l-a avut drept coechipier la McLaren pe dublul campion mondial Fernando Alonso.

În scurt timp, relaţia dintre cei doi piloţi a devenit tensionată pe măsură ce lupta pentru titlul mondial s-a acutizat, însă britanicul afirmă că oportunitatea de a-l avea coechipier pe Alonso l-a ajutat să capete experienţă în Formula 1.

"Alonso este un pilot foarte, foarte rapid, incredibil de rapid, cu un talent extraordinar şi o viteză incredibilă. Ştii întotdeauna că va da tot ce are mai bun. Am învăţat multe cu el ca pilot, mi-am imbuntatit pilotajul datorită faptului că l-am avut drept coechipier", a declarat pilotul McLaren pentru publicaţia spaniolă AS.

Pentru a redeveni coechipierul lui Alonso, Hamilton ar trebui să semneze un contract cu Ferrari, în contextul în care spaniolul va pilota pentru Scuderia cel puţin până în 2016.

Chiar dacă admite că în prezent nu se gândeşte la aşa ceva, britanicul nu exclude o astfel de oportunitate în viitor. "În acest moment nu am niciun plan să fac asta, nu este ceva ce îmi doresc său simt că trebuie să fac. Dar vorbim despre o echipă fantastică şi niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla în viitor", a mai precizat el.

Via | SportingLife

  • adidor, miercuri, 03.08.2011 15:58
    alonso...

    nici in 1000 de ani nu ar recunoaste o calitate a lui Hamilton.

  • simona, miercuri, 03.08.2011 16:10
    adidor

    ham-ham are calitatea de a fi un mare bufon care ne distreaza aproape de fiecare data =))

  • adidor, miercuri, 03.08.2011 17:04
    @simona

    poti sa spui si asa daca ti neaparat sa fi rautacioasa sau supersubiectiva dar esti departe de adevar. Cred ca daca te uiti la Formula 1 si intelegi ceva de acolo, sti singura ca nu ai dreptate. Lewis este unul dintre cei mai buni piloti din F1. Daca tie nu-ti place stilul lui de pilotaj sau ai un alt pilot preferat, asta nu inseamna ca Hamilton este un bufon. Ca orice om, are calitati si defecte dar crede-ma ca nu ar fi ajuns acolo unde este daca nu era serios, ambitios si talentat.

  • diesel08, miercuri, 03.08.2011 19:02
    Hamilton si Alonso

    Alonso a recunoscut in nenumarate randuri ca Hamilton este un foarte bun pilot. Anul trecut in Hamilton vedea cel mai important adversar.Ideea este ca cei doi se respecta mult pe circuite si nu numai. Se vede foarte clar din duelurile pe care le au.

  • Davidenko, miercuri, 03.08.2011 20:53
    Lewis Hamilton

    Hamilton intr-un Ferrari ceva greu de imaginat....

  • emerson, joi, 04.08.2011 19:51
    Nu tot ce zboara...

    Chiar nu se poate sti precis daca Hamilton a si spus asta. Ziaristii pun multe in gura celor despre care scriu,fara ca acestia sa stie despre ce e vorba. Desi...poate fi adevarat, acum ca nu mai sunt sub presiunea prioritatii in aceeasi echipa,se pot privi lucrurile cu putina detasare. Totusi ma cam indoiesc, ca vreunul din pilotii de varf ar recunoaste...inainte de pensionare, ca au invatat ceva de la alt pilot, mai ales ca erau adversari si in echipa. Alonso avea titlurile mondiale,fiind deranjat de vedeta in devrnire numita Hamilton. La nivelul ambitiilor si pretentiilor fiecaruia, era o slabiciune din partea celui ce accepta sfaturile. Se plasa din start pe locul 2.