Hamilton ar putea participa la testele de la Mugello

Publicat marţi, 24.04.2012 10:05 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton intenţionează să participe la testele de la Mugello din 1-3 mai pentru a remedia problemele pe care McLaren le are cu gestionarea pneurilor.

McLaren a anunţat săptămâna trecută că va aborda sesiunea de teste de la Mugello din perioada 1-3 mai cu piloţii de rezervă Gary Paffett şi Oliver Turvey, însă planurile britanicilor s-ar putea schimba.

Profund nemulţumit de dificultatea de a gestiona pneurile Pirelli în Marele Premiu al statului Bahrain, Lewis Hamilton a dezvăluit că ia în considerare o eventuală participare la teste, cu scopul de a afla cauzele problemelor.

"S-ar putea schimba. Trebuie să revin în monopost. Trebuie să ne dăm seama de ce cedează pneurile. Dacă vor exista şi alte lucruri pe care să le testăm sau metode prin care să ne dăm seama eu voi fi cel care voi face asta, nu voi lăsa pe altcineva", a declarat fostul campion mondial pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

Hamilton a admis că testele de la Mugello nu vor fi suficiente pentru ca McLaren să remedieze problemele, însă speră ca pauza de trei săptămâni până la Marele Premiu al Spaniei să ajute inginerii să găsească soluţii.

"Cred că avem nevoie de această pauză. Nu există un remediu rapid. Trebuie să aducem câteva îmbunătăţiri majore monopostului, deoarece, chiar dacă suntem în formă în calificări, în cursă am fost foarte departe, cel puţin duminică", a adăugat el.

Se anticipează că McLaren îi va permite lui Hamilton să participe la teste, însă până în prezent echipa nu a luat o decizie definitivă. În schimb, coechipierul său Jenson Button, confruntat la rândul său cu probleme în privinţa pneurilor, nu va putea participa la teste, întrucât şi-a programat deja un eveniment demonstrativ în 1 mai la Budapesta.

Via | Daily Telegraph

  • moahahhaha, marţi, 24.04.2012 14:20
    mandea injineru'

    Prostovane, tu habar n-ai de ce iti cedeaza pneurile!Sunt ingineri care se ocupa!Ai mai facut afirmatii de astea cand spuneai ca ai idei...mai bine ti-ai vedea de condus caruta!Neuronu' stingher nu-ti da pace, asa-i?