Hamilton: "Comentariile lui Whitmarsh sunt nişte prostii"

Publicat vineri, 11.11.2011 10:06 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a catalogat drept "o prostie" comentariile lui Martin Whitmarsh, şeful McLaren, cu privire la explicaţiile pentru rezultatele slabe înregistrate în acest sezon.

După un început de sezon în care a reuşit constant să-l învingă pe Jenson Button în special în calificări, Lewis Hamilton a înregistrat un regres vizibil, care a fost explicat de Martin Whitmarsh prin presiunea exercitată de revirimentul coechipierului său, care a devenit singurul capabil să lupte pentru victorii cu Sebastian Vettel.

Aflat în paddock-ul circuitului Yas Marina din Abu Dhabi, campionul mondial din sezonul 2008 a catalogat declaraţiile şefului McLaren drept prostii.

"A făcut câteva comentarii cu care nu sunt de acord. Este o prostie. Problemele mele au fost mult mai multe şi mai personale. Dar faptul că Button face o treabă bună este grozav pentru echipă", a declarat el citat de postul britanic de televiziune BBC.

Hamilton nu a vrut să intre în detalii specifice privind motivele pentru care a avut o a doua jumătate de sezon foarte slabă, însă a sugerat că totul a plecat de la despărţirea de prietena sa Nicole Scherzinger şi de la relaţia mai puţin bună pe care o are cu tatăl său.

"Button îl are pe tatăl său care este prezent la fiecare cursă, îl are pe managerul sau, îi are pe prieteni şi pe prietena lui tot timpul. Are un adevărat balon în jurul lui şi datorită acestui lucru poate ieşi pe circuit să obţină performanţe fără nicio grijă în minte. Este într-o postură mult mai bună decât mine şi nu mă aştept la nimic mai prejos decât rezultatele pe care le obţine. Dar asta nu afectează modul în care pilotez eu. Am avut ghinion şi am avut propriile mele probleme. Am pierdut acel balon. Prioritatea mea este să creez acea atmosferă în jurul meu, pentru că este un balon de fericire", a precizat el.

În plus, britanicul este determinat să discute cu Felipe Massa pe tema celor şase incidente în care au fost implicaţi pe parcursul anului, într-un duel care a ţinut capul de afiş al sezonului.

"Aş vrea să clarificăm situaţia, dar intenţia nu poate veni doar dintr-o singură direcţie. Trebuie să ne întâlnim la mijloc şi trebuie să-şi dorească şi el asta. Nu am nicio problemă cu el şi asta a fost valabil tot anul", a încheiat el.

Via | BBC Sport

  • tracto91, vineri, 11.11.2011 12:15
    mai e ceva de zis ?

    nu se schimba deloc in bine omul acesta.

  • adidor77, vineri, 11.11.2011 12:32
    lewis

    In proportie de 90% sunt de acord cu ceea ce a spus Lewis. Multi poate comenteaza titlul "Comentariile lui Whitmarsh sunt nişte prostii" care in principiu este un extras din declaratiile lui, tocmai cu scopul de a starni interesul cititorilor si este foarte subiectiv. Personal nici eu nu cred ca Button este cauza pentru punctele pierdute si incidentele din curse. Inclin sa cred ceea ce declara Lewis cu privire la motivele personale care i-au influentat intr-un mod negativ starea de spirit si mediul. Cu siguranta pare mai plauzibil decat ca Button mergea mai bine. S-ar putea doar ca acest fapt sa contribuie in plus la frustarile lui dar repet nu cred ca este principalul motiv.

  • dumi_p, vineri, 11.11.2011 12:57
    Ce probleme poti avea la 25 de ani?

    Cand ai lumea la picioare, esti sanatos, in super forma fizica, lipici la femei, plin de bani, etc? Toate astea nu au cum sa fie probleme. Singura lui problema este ca celebritatea l-a coplesit... Tocmai din acest motiv ar trebui sa nu mai invoce probleme personale si sa isi vada de pilotaj... nimic mai mult.

  • apacheF1, vineri, 11.11.2011 14:12
    salut

    @dumi se vede din comentariul tau ca esti un pustan!!! Altfel stiai ca in orice sport psihicul este foarte important,mai ales pentru un pilot de F1,care merge cu 300 km/h,asa ca orice aspect al vietii lui are o importanta decisiva in rezultatele din timpul unui MP!

  • Antiretardati, sâmbătă, 12.11.2011 11:49
    @Hamilton

    Mda saracul... l-a parasit iubita... pai fraier daca chiar credea ca-l iubeste sau chiar credea ca relatia va merge. Daca este fraier si nu stie sa discute cu tatal lui treaba lui, prea multa mandrie strica. Talent are cu siguranta dar din pacate nu are si creierul sau neuronii pe masura talentului lui. Asta este.