Hamilton: "Este greu, dar nu imposibil, să câştig titlul"

Publicat joi, 07.10.2010 12:43 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton este optimist că poate cuceri titlul mondial în acest sezon, însă admite că nu va fi uşor să-şi atingă obiectivul.

Lewis Hamilton a ajuns la Suzuka după două abandonuri consecutive, dcare l-au retrogradat de pe prima până pe a treia poziţie în clasament, cu un deficit de 20 de puncte fata de Mark Webber.

Totuşi, pilotul echipei McLaren rămâne încrezător că poate cuceri titlul mondial, chiar dacă este conştient că nu va fi deloc o misiune uşoară în contextul în care nu mai puţin de 5 piloţi au şanse reale la trofeu.

"Fac tot ce pot pentru a încerca să recuperez. Planul meu nu este să văd cât de mult munceşte echipa şi cum îmi dezamăgesc familia, prietenii şi pe mine însumi. Mai sunt patru curse şi privind istoria acestui sport şi în special a acestui sezon vedem cât de echilibrat este campionatul după ce atât de mulţi piloţi au comis greşeli în anumite situaţii. Cu siguranţă asta demonstrează că nu este imposibil pentru mine. Încă sunt optimist. Am o misiune dificilă, dar simt că am aceeaşi oportunitate ca oricine. Trebuie doar să muncesc din greu şi să mă asigur că termin cursele", a declarat fostul campion mondial.

Hamilton a fost criticat în ultima perioadă pentru stilul agresiv de pilotaj în urma căruia a suferit mai multe abandonuri, însă britanicul afirmă că nu este genul de pilot care să-şi propună doar să ajungă la linia de sosire.

"Mă uit la toate cursele şi încerc să evaluez pentru a vedea dacă pot îmbunătăţi. Este dificil să evidenţiez o anumită parte, bineînţeles că aş putea să pilotez în cerc fără să depăşesc pe nimeni şi să-şi păstrez poziţia, asta este uşor, dar eu nu sunt aşa şi asta nu se va întâmpla. Nu cred că această cursă va fi mai importantă decât restul, toate sunt importante pentru a câştiga maximim de puncte. Tot ce pot să fac este să încerc să recuperez şi să fiu eu însumi în toate cursele", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

  • jony, joi, 07.10.2010 13:13
    Hamy

    nu e nici o problema baiatule, tu poti sa faci o cursa buna asa cum ai facut la Monza si Singapore ca doar esi un geniu. Daca nu iasa Alonso campion sper sa iasa Webber. FORZA ALONSO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • vxf, joi, 07.10.2010 13:30
    Titlu

    E un pic mai greu , dar daca apare Glock la locul si momentul potrivit poate mai faci un titlu.

  • KaNe, joi, 07.10.2010 14:16
    Hamy

    "Mă uit la toate cursele şi încerc să evaluez pentru a vedea dacă pot îmbunătăţi. Este dificil să evidenţiez o anumită parte, bineînţeles că aş putea să pilotez în cerc fără să depăşesc pe nimeni şi să-şi păstrez poziţia, asta este uşor, dar eu nu sunt aşa şi asta nu se va întâmpla. Nu cred că această cursă va fi mai importantă decât restul, toate sunt importante pentru a câştiga maximim de puncte. Tot ce pot să fac este să încerc să recuperez şi să fiu eu însumi în toate cursele" Mai stiti vreun actual pilot de o astfel de atitudine?? Eu cred ca nu...si prin asta este deosebit fata de toti ceilalti pilot care se rotesc pe pista, stau cuminti pe locul pe care-l au, chit ca este pe 2, 3..10....15, doar doar sa treaca linia de sosire. Chiar daca nu va castiga titlul anul acesta, il admir pentru atitudinea lui indeosebi si voi continua sa-i fiu un fan infocat pe tot parcursul carierei lui in F1......Multa bafta Lewis!!!

  • Bote, joi, 07.10.2010 14:26
    vrajeala de ham

    Anul trecut Button il depasea cu un tur, nici macar nu-l vedeai pe pista pa ham-vezi mah de treaba, declaratia lu peste-mare branza! Cine spune ca vrea sa piloteze in cerc?Ia intreaba-l pe Petrov vezi daca nu spune acelasi lucru, sau Buemi.Da ei nu au un Mclaren la dispozitie.Ma apuca greatza cand vad cum il pupa fanii in c...!Ham ar trebui sa piloteze in asa fel incat sa castige curse agresiv dar cu cap nu ca prostu targului!!Anul asta oricum a scapat usor, fara penalizari.Stilul lui Ham pot sa-l aiba toti incepatorii numa ca nimeni n-o sa ajunga campioni.Daca vrea circ sa se duca in alta parte.

  • ctlnmihai, joi, 07.10.2010 14:49
    Hamilton: "Este greu, dar nu imposibil, să câştig titlul"

    multă baftă Lewis că vei avea nevoie şi de noroc nu numai de determinare

  • daniel.popescu, joi, 07.10.2010 16:14
    Comentarii

    Baieti, nu inteleg despre ce vorbiti, dar daca va pasioneaza mondenitatile puteti sa discutati pe site-uri de profil. Din pacate, avem o gramada. Va rog sa comentati la subiect, altfel vom recurge la stergerea mesajelor care nu se incadreaza in subiectul Formula 1. Vorba aiai, ne astepta o cursa foarte interesanta :)

  • Niculae, joi, 07.10.2010 18:03

    Cursa de duminica se anunta interesanta mult inainte de a incepe, dar stim toti ca tocmai comentariile fanteziste (abramburiste) ale fanilor McLaren fac deliciul fanilor siteului, este pacat nu le apreciem la justa valoare. Pana la urma sunt mai comice decat "Cascadori rasului"!

  • ally_great, joi, 07.10.2010 23:16
    Este greu

    dar daca chiar reuseste sa recupereze cele 2 abandonuri, atunci pot spune ca e mare. Lucrurile se complica putin referitor la cursa din Korea...daca se disputa, in felul acesta are sanse reale. Eu oricum ii tin pumnii lui Horner&CO :)