Hamilton: "Evoluţia, cheia succesului pentru Red Bull"

Publicat vineri, 26.08.2011 16:05 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton explică succesul pe care îl are Red Bull în Formula 1 prin faptul că au îmbunătăţit anual monopostul din sezonul 2009.

Red Bull Racing a depăşit condiţia de echipă de pluton şi a devenit o pretendentă la victorii în sezonul 2009, o dată cu schimbarea radicală a regulamentului tehnic.

Ulterior, echipa şi-a îmbunătăţit performanţele în 2010 prin cucerirea ambelor titluri mondiale şi a dominat prima jumătate a sezonului curent. Lewis Hamilton explică această situaţie prin faptul că inginerii Red Bull au îmbunătăţit constant monopostul iniţial din sezonul 2009.

"Red Bull au un monopost din 2009 care este aproape acelaşi, este doar o evoluţie. Este acelaşi design, dar evoluat, aşa că este din ce în ce mai bun. Noi am avut un monopost teribil în 2009 la care am renunţat. Am construit un nou monopost în 2010 şi am renunţat şi la el. Am construit unul nou în 2011 şi cred că vom avea unul similar anul viitor, aşa că ar trebui să ne apropiem. Indiferent dacă celelalte echipe vor face asta sau nu, probabil că monopostul Red Bull de anul viitor va fi din nou o evoluţie, până când regulamentul se schimba drastic", a declarat britanicul.

Pe baza acestei ipoteze, pilotul echipei McLaren anticipează că Red Bull Racing va fi foarte puternică şi în sezonul 2012 al Formulei 1.

"Au început cu un monopost cu câţiva ani în urmă şi acesta a evoluat, aşa că este foarte dificil să-i ajungem din urmă dacă începi totul de la zero. Poate greşesc, dar nu am niciun dubiu că vor fi foarte puternici sezonul următor. Am demonstrat că suntem competitivi şi avem puterea să fim mai buni în anumite momente ale anului, dar trebuie să ajungem mai aproape de poziţiile fruntaşe", a mai precizat el.

Via | ESPNF1