Hamilton: "Idolul meu este Michael Schumacher"

Publicat luni, 16.04.2007 19:11

Lewis Hamilton a facut in Bahrain o afirmatie care pentru unii ar putea parea suprinzatoare. Debutantul de la McLaren spune ca idolul sau dintotdeauna si modelul pe care il urmeaza inca de la debutul sau in cursele de viteza este Michael Schumacher.

"M-am intanit cu Michael anul trecut, dupa cursa din Turcia, si m-a abordat in paddock, spunandu-mi ceva ce nu voi uita niciodata: <Ai facut o cursa fantastica. Ce ai reusit astazi a fost extraordinar>"

, spune Hamilton despre prima sa intalnire cu Schumacher.

"Alti piloti au reusit mult mai putin decat Schumacher si sunt mult mai aroganti. Ambitia sa m-a impresionat, Inaintea ultimei curse din cariera, inca testa asiduu. A dat intotdeauna 100%, chiar si in ultima secunda a carierei", explica Hamilton originea aprecierilor sale la adresa germanului.

  • Giannig, luni, 16.04.2007 20:38
    erou, dar sper numai in partile bune

    Citind ultimul paragraf boldat o sa intelegeti de ce Ferrari nu va lua un titlu la finalul anului. Nu are pilotii nimeriti pentru asa ceva. Norocul este ca si eu am vazut acea cursa a lui Hamilton. Pornea de undeva de pe 10 sau 12, in urma unei greseli a cazut pe 17, de unde i-a secerat pe toti cei din fata lui , si daca mai avea 1tur la dispozitie il depasea si pe liderul cursei. Si acele masini mentionez ca sunt Identice..sasiu, motor, aero; reglajele difera. Eu as nominaliza acea cursa la "Drive of the century" alaturi de Gilles Vileneuve si Arnoux in Franta. Puteti gasi un crampei pe youtube: "GP2 on fire" (si "vileneuve vs arnoux"). Schumacher i-a dat cezarului ce era al cezarului. Cel putin in lumea lor a pilotilor o aparitie ca a lui Lewis e extraordinara, chiar si un septuplu campion baga de seama. Cei care nu-i recunosc talentul sunt doar invidiosi. (a se citi Heidfeld) Dar nu cred ca va lua din tertipurile murdare ale lui Schuey. Nu cred ca isi va mintii fanii. Nu cred ca va fi in stare sa pateze o reputatie prin tactici murdare, precum septuplul.

  • schumi, luni, 16.04.2007 21:26
    lucruri murdare

    nu ma intereseaza personal lucrurile murdare facut de schumacher in f-1 toti fac aceste lucruri fie cu echipa fie personal. si unst unele incidente considerate murdare care se pot justifica foarte simplu la o privire sau evaluare mai atenta a lor si care vor indrepta vina spre ceilalti. dar acvestea sunt doar unele dintre ele ca cel din monaco 2006 care a fost mana lui Briatore si FIA. dar incidente ca cele din austria 2002 nu au scuza dar au fost intr-un fel reparate mai tarziu in SUA ....

  • Giannig, luni, 16.04.2007 23:45
    really?

    A fost mana lui Briatore pe volanul lui Schuey asadar. Si vina lui Hill ca se afla pe pista si ca a vrut sa depaseasca. Trebuie avut insa in vedere ca Schuey s-a maturizat intr-o perioada in care Senna il avertiza pe Prost ca are sa intre in el pe pista, si asa a fost. Dar Senna recunostea...dadea anunt inainte chiar. Schuey nu a recunoscut, si-a mintit fanii si colegii.

  • mirco, marţi, 17.04.2007 00:49
    idol

    Multi spun ca daca senna nu ar fi murit, schumacher nu ar fi iesit campion in 94. Putini insa stiu ca atunci cand sa intamplat (in cea de-a 3 etapa), schumacher avea 2 victori din tot atatea curse disputate. Poate nu ii putem compara pe acestia, dar cu siguranta schumacher nu este mai jos decat senna. Intradevar, schumacher a facut lucruri pe care nu prea le-au mai facut si altii (si ma refer la alea de care, cu siguranta, nici el nu e prea mandru) dar, indiferent daca ai fost fan sau nu evolutia sa nu te-a putut lasa indiferent. Am auzit oameni, care nu au fost fanii lui schumacher sau ai lui ferrari, spunand ca au plans la conferinta de presa in care acesta si-a anuntat retragerea. Nu cred ca in toata istoria f1 a mai existat vreun pilot atat de daruit si atat de dorit de toate echipele. Probabil ca, Ron Denis regreta si acum ca la scapat pe schumacher, cand il avusese in mana. Cred ca lewis si-a ales bine idolul si daca va calca pe urmele acestuia la sfarsitul carierei va avea multe titluri in buzunar.

  • joeadrianblack, marţi, 17.04.2007 09:04
    diferenta intre Schumi si Senna

    Senna este genul de om care dimineata cand se trezeste se poate uita linistit in oglinda fara sa-i fie rusine de ceea ce vede, pe cand Schumacher NU...

  • Biggy, marţi, 17.04.2007 10:44
    aiurea

    aberati cu toti pro si contra este formula 1, daca nu era asa nu mai era interesant a devenit monoton cand nu mai avea shcumacher cu cine sa se bata la cutzite

  • Zibi, joi, 19.04.2007 11:03
    diferenta intre Schumi si Senna

    SI ma rog de unde sti tu k lu shumy ii era rusine? Asta e doar parerea ta!! asa k nu generaliza.

  • Zibi, joi, 19.04.2007 11:03
    diferenta intre Schumi si Senna

    SI ma rog de unde sti tu k lu shumy ii era rusine? Asta e doar parerea ta!! asa k nu generaliza.