Hamilton, nemulţumit că monopostul Mercedes are nevoie doar de anumite setări

Publicat marţi, 09.07.2013 15:55 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că nu pilotează la cel mai înalt nivel în acest sezon din cauza faptului că nu are posibilitatea de a schimba radical setările monopostului.

Lewis Hamilton a afirmat în mai multe rânduri că are probleme de adaptare la noul monopost Mercedes din acest sezon, iar într-un interviu acordat postului britanic SkySports a explicat care sunt principalele motive.

Britanicul afirmă că imposibilitatea de a seta monopostul aşa cum îşi doreşte îl împiedică să obţină performanţe mai bune.

"În acest an nu simt că am pilotat mereu la adevărata mea valoare pentru că cu acest monopost există o fereastră mai mică de operare. Dacă nu te descurci în acea fereastră mică ai performanţe slabe. De la weekend la weekend aş fi vrut să am monopostul în fereastra potrivită, dar un unele curse nu se întâmplă. Am nevoie de timp. Pilotez un monopost construit pentru Michael Schumacher şi Nico Rosberg, aşa că încerc să-mi adaptez toate abilităţile şi stilul de pilotaj pentru a lucra cu ceea ce am", a declarat el.

Imediat după un Mare Premiu al Germaniei modest în care a terminat pe locul cinci după ce a plecat din pole position, Hamilton a afirmat că renunţă la obiectivul de a câştiga curse în acest sezon. Totuşi, britanicul a revenit asupra declaraţiei şi spune că, dacă va fi răbdător, victoria va veni în cele din urmă.

"Este un joc mental. Mai sunt 10 curse. Ştiu că am un monopost cu care pot lupta cu aceşti băieţi şi avem numeroase dezvoltări, aşa că trebuie să am răbdare pentru că simt ca victoria va veni la un monopost dat", a adăugat el.

Via SkySports

  • ion, marţi, 09.07.2013 16:37

    Slabut Hammilton... pe Alonso, de 4 ani de cand e la Ferrari nu l-am auzit sa se planga de asta... si se bate pentru titlu an de an...

  • cucurbeu, marţi, 09.07.2013 17:20

    de parca intereseaza pe cineva aberatiile si frustrarile pilotului ratat, stie doar sa se planga, de facut treaba nu e in stare,

  • Shade, marţi, 09.07.2013 18:48

    Pe de-o parte ma gandesc la randu-mi ca exagereaza insa pe de alta parte ii dau dreptate, setarile unui monopost fiind precum condimentele ce se pun la o mancare insa de-ti lipsesc...nu conteaza cat de bun bucatar ai fi,mancarea tot nu-ti va iesi la fel de buna. Asa si cu monopostul.

  • Mclaren_Mircea_1984, marţi, 09.07.2013 20:51

    Eu cel putin is conectat la Twitter, astept cu nerabdare ca Lewis sa expuna la Hungaroring setarile pe pagina sa de Twitter daca va fi nemultumit setarile masinii. Abia astept. Am chiar facut pariu cu cineva ca pana la sfarsitul anului tot pune ceva pe Twitter daca Nico mai castiga o cursa si el nu.

  • scuze, miercuri, 10.07.2013 09:24

    esti-as primele pretentii care vin asupra lui Rosberg si a lui Schum dupa care mai apoi se va adresa echipei cu un alt sir de pretentii asa cum o facea si la McLar... ceva obisnuit in stilul sau! N-ai ce da vina pe unu sau altul cind masina e de rahat si nu-ti reuseste! Si daca echipa la care este nu-i va aduce titluri, eehhheee la cite "complimente" va primi asa cum o facea si la precedenta cind era pe plecare. Schumi, Webber la cite patanii aveau din partea echipei nici unu nu a iesit vreo data sa zica ca "ECHIPA"... Inca nu e maturizat. Sa va mai spun, toti care sint in F1 ca piloti au dovedit la timpul sau ca-s buni si pot fi adevarati piloti numai si numai daca le-a mers masina... dar cind nu le merge nu toti iese cu declaratii de astea.

  • LH, miercuri, 10.07.2013 10:37

    Ca de obicei, individul asta se umple de ridicol.

  • cosminescu01, miercuri, 10.07.2013 16:44

    si de inca 2000 km de teste.... NESIMTITII!!!

  • Momo, miercuri, 10.07.2013 16:48

    Panselutza asta sa zica mersi ca are cea mai rapida masina din grila. Mereu gaseste ceva de care sa se planga, la fel facea si la Mclaren cand dadea putin de greu.

  • boooa!..., miercuri, 10.07.2013 17:12

    toate coment sunt in potriva Hamilt dar voturile-s toate rosii... mare nedumerire

  • cosminescu01, joi, 11.07.2013 21:46

    zici ca pe pagina aceasta au votat mai multi fani Hamilton...;))

  • Gruia, vineri, 12.07.2013 09:46

    Da de unde, este celebrul "fan" care umbla la IP-uri si voteaza pana se plictiseste, ce sa faca altceva, doar e "bugetar".