Hamilton nu crede că Vettel va domina sezonul 2013

Publicat joi, 25.04.2013 12:30 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton este circumspect în privinţa şanselor lui Sebastian Vettel de a domina sezonul 2013, în ciuda celor două victorii obţinute de pilotul Red Bull în primele patru curse.

Sebastian Vettel a început sezonul 2013 cu două victorii obţinute în Malaysia şi Bahrain în primele patru curse şi s-a instalat confortabil pe prima poziţie în clasamentul general.

Prestaţia germanului nu îl îngrijorează însă pe Lewis Hamilton, care nu anticipează o dominaţie a acestuia, în special datorită rezultatelor mai slabe obţinute de Red Bull în calificări comparativ cu sezoanele precedente.

"Vettel pare să câştige mereu în Bahrain (n.r - a câştigat doar în 2012 şi 2013), aşa că nu a fost o surpriză majoră pentru noi. Nu cred că va fi la fel pentru Vettel în toate cursele, plus că Red Bull par să aibă probleme în sesiunile de calificări", a declarat britanicul pentru publicaţia The Sun.

Pe de altă parte, Hamilton nu este deloc îngrijorat de prestaţia celor de la Mercedes în etapa din Bahrain. Chiar dacă coechipierul său Nico Rosberg a terminat doar pe locul nouă după ce a plecat din pole position, britanicul crede că circuitul din Bahrain ar putea fi cel mai dificil pentru echipa germană din întregul sezon.

"Marele Premiu al statului Bahrain ar putea fi cel mai slab Mare Premiu pentru noi pentru că am avut multe probleme cu maşina. Am fost în spate tot weekendul, aşa că a fost mulţumitor să termin pe locul cinci după ce am plecat de pe nouă. Am transformat un lucru negativ într-unul pozitiv şi acum am două locuri trei şi două locuri cinci. Când m-am alăturat echipei am crezut că va fi mult mai rău decât atât", a mai precizat el.

Via ESPNF1

  • mirel_f1, joi, 25.04.2013 19:11

    Ar cam trebui s-ai ingrijoreze situatia celor de la Red bull si mai ales Vettel eu sunt de alta parere dupa ce am vazut cele 4 curse din 2013 Redbull domina clar ....

  • 89, vineri, 26.04.2013 11:02

    Hamilton,Alonso si Raikkonen sunt adevaratii campioni,Vettel alias insecta nu este decat un ratat care din pacate are cea mai buna masina