Hamilton: "Nu mai are nicio valoare să-l baţi pe Schumacher"

Publicat vineri, 01.10.2010 11:55 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că surclasarea lui Michael Schumacher în curse nu mai are nicio relevanţă din cauza rezultatelor slabe înregistrate de septuplul campion mondial.

Revenirea lui Michael Schumacher în Formula 1 după o absenţă de trei sezoane a creat un entuziasm firesc în rândul fanilor şi al piloţilor tineri, care au avut astfel oportunitatea să concureze pentru prima oară pe circuit alături de septuplul campion mondial.

Cu toate acestea, rezultatele mediocre obţinute de pilotul Mercedes GP în acest sezon a scăzut la cote minime suspansul duelurilor roată la roată cu acesta, fapt evidenţiat şi Lewis Hamilton.

"La început am fost foarte entuziasmat de revenirea lui. Dar acum nu mai este la fel, pentru că în cea mai mare parte a timpul concurează în spatele meu. Din acest punct de vedere, nu mai are nicio valoare să-l bat", a declarat britanicul pentru publicaţia germană TZ.

Hamilton a fost unul dintre cei mai entuziasmaţi piloţi de revenirea lui Schumacher în competiţie, el afirmând în 2007 că unul dintre cele mai mari regrete ale sale este că nu are oportunitatea de a concura alături de german.

"Este unul dintre cei mai mari competitori, o legendă, şi va fi grozav să concurez împotriva lui. Nu contează dacă voi câştiga sau voi pierde. Ideea de a pilota alături de Schumacher este ceva care îmi va rămâne în memorie toată viaţa", a declarat britanicul la sfârşitul sezonului 2009, ca reacţie la anunţul lui Schumacher privind revenirea în Formula 1 în 2010.

Via | GMM

  • Cyrus, vineri, 01.10.2010 12:32
    @Ham

    El nu trebuie sa-l bata pe circuit, ca Shumi e deja la alta varsta si alta masina, dupa o pauza de 3 ani. Sa incerce sa-i bata recordurile din cariera, dar aici cred ca "strugurii sunt acri" pt el, si s-a multumit sa faca afirmatia de mai sus

  • michael_schumacher, vineri, 01.10.2010 12:40
    Schumy fan 4 ever

    Ce mucos! Am tot respectul pentru Hamilton, stilul sau de pilotaj se apropie foarte tare de cel al lui Senna si ultimii 2ani ai lui Schumy. Se pare ca a uitat ce inseamna sa ai masina proasta. La cate de urat s-au despartit Mercedes de McLaren nu as exclude posibilitatea ca Mercedes sa nu le mai furnizeze motoare si atunci Bye Bye baby sanse la titlu.

  • Hamil, vineri, 01.10.2010 13:22
    dump hami

    Tu trebuie sa-l bati pe Alonso si pe Webber.Daca il respectai pe Schumacher nu mai veneai cu tampenia asta de declaratie!Cand n-o sa mai fii tu la Mclaren o sa vad eu cate parale faci!

  • mobius (cel autentic), vineri, 01.10.2010 14:55
    Hamilton

    Daca spusele lui sunt intocmai atunci, ca de obicei este obraznic si infatuat. Inca nu a ajuns in F1 la performantele lui Schumacher, a reusit sa-l imite doar in ce a facut rau, iar perspectivele nu-l recomanda a fi un continuator al celor bune realizate de cel pe care il ia peste picior

  • Hebb, vineri, 01.10.2010 15:16
    Zeus

    Deja se crede ZEUS ... hahaha

  • iulian, vineri, 01.10.2010 17:09

    ca de obicei cand e frustrat tampitul de ahmy arunca cu noroi in toti vai de capul lui ila negru ce mas bucura sa nu mai castige nici o cursa anul ista si nici anul viitor park il vedem in nascar cu monoya

  • Hd, vineri, 01.10.2010 18:32

    Haideti mai bine sa incercam niste explicatii pentru diferenta de rezultate dintre Rosberg si Schumi, ca mie pur si simplu nu-mi vine sa cred ca poate mai mult Rosberg. ... eventual cei mai informati si cu patima mai mare pe F1.

  • Niculae, vineri, 01.10.2010 19:22

    Singura diferenta intre Schumacher si Rosberg tine de viteza de reactie, Rosberg este mai alert, Schumacher ceva mai incet, totul tine de varsta. Condusul de bazeaza pe instinct si pe viteza de reactie, iar Formula 1 are nevoie de ambele, de asta baietii astia sunt superpiloti. O problema discutabila este... ca Schumacher trebuie sa testeze in simulator si sincer, cred ca aici baietii de la Mercedes schioapata rau de tot pentru ca sunt o echipa noua. Probabil anul viitor sau in 2012 vor termina de cimentat echipa, si se vor adapta, noului regulament din 2013. Dar nu cred ca Mercedes GP in acest moment poate construi o masina mai buna decat cea de anul acesta. Au nevoie de timp ca sa castige experienta, iar asta inseamna rezultate... medii. Sunt curios daca gasesc si o alta varianta.

  • ENEA, vineri, 01.10.2010 21:43
    Hamilton

    Ai rabdare mai copilule si vei vedea cine este taticul tau.

  • popicul, vineri, 01.10.2010 22:26
    hammilton ?

    Acum iese la iveala jegul din caracterul unui copil unflat cu impingeri de la spate si alte metode tipic McLaren de promovare a "valorilor". Din pacate el nu vede ca este ridicon, dupa doua abandonuri succesive din pura prostie mai are tupeul sa vorbeasca. In ultimele doua curse unde a terminate el si unde a terminat Schummi ?

  • maryo37, sâmbătă, 02.10.2010 02:19

    Cum am asteptat 3 ani ziua reintoarcerii lui Michael... o sa mai astept cateva luni si ziua in care Schumacher o sa-i dea acestui mucos niste lectii de pilotaj intr-o cursa, intr-un duel. Schumacher nu se va retrage pana cand n-o sa le dea tuturor o palma peste ceafa! Le va scoate MS aerele din cap! Hami... E clar! La urmatorul abandon pe care il vei inregistra, toata presa(mai ales cea din germania) o sa te faca praf. Ce idiot e Hamilton. Au motoare Mercedes si le ataca pilotul... Ce as rade sa-i vad pe astia de la McLaren cu motoare Renault=)) Vezi Hami... Astea nu te fac campion, mai exact invidia. Mai ai de sters mucii.

  • angusyoung, sâmbătă, 02.10.2010 08:55
    Despre Lewis

    Nu inteleg de ce ati sarit toti ca arsi la declaratia lui Lewis.Cu siguranta Hamilton nu este usa de biserica si din cand in cand mai face cate o aroganta.Mie mi se pare o declaratie normala.Atat timp cat Schumy si monopostul Mercedes nu dau randamentul scontat e normal faptul ca cineva il depaseste si termina cursa in fata lui nu prea mai conteaza asa mult ca in anii trecuti.Ar fi avut valoare depasirea lui daca masinile erau mai apropiate dpdv al performantelor.Si bineinteles Schumy ar fi fost mai in forma.Dar la varsta lui si dupa 3 ani de pauza trebuie sa intelegem ca natura isi urmeaza cursul.Nu sunt,n-am fost si nu voi fi niciodata fanul vreunuia din ei, dar nu cred ca Lewis a vorbit ceva urat de Schumy.

  • BobbyNeamu, sâmbătă, 02.10.2010 09:00
    mai usor

    Tinand cont ca sunt fan Alonso nu prea il am la inima pe Hamilton, dar nu cred ca a vrut sa fie rautacios in declaratia asta... A spus doar ca spera ca duelul cu Schumacher sa fie mult mai greu...vedea in el un adversar mult mai periculos. Poate la anu o sa aiba ocazia unor dueluri mai spectaculoase

  • michael_schumacher, sâmbătă, 02.10.2010 18:53
    Schumy fan 4 ever

    @Niculae si restul: bai ia hai terminati cu vrajelile astea ca e prea batran! a spus foarte CLAR dl BROWN. Pe telemetrie se vede ca ambii lor piloti au aceleasi viteze, in viraje chiar Schumy e mai rapid, problema e de neadaptare a pneurilor la configuratia monopostului. pe Rosberg il afecteaza mai putin pt ca e deja stilul lui de pilotaj, la Schumy in schimb este alta poveste.

  • F1_Zone, duminică, 03.10.2010 10:48
    @michael_schumacher

    Mr. Brown a spus ca Schumacher este rapid in virajele rapide iar problemele sunt pe franare in virajele lente. Si cred ca are dreptate pentru ca acolo a fost surclasat de cei care l-au depasit. Mai spune ca "Rosberg a inteles mai bine cum sa piloteze cu aceste pneuri in virajele lente". Acum, parerea mea: Schumacher a pilotat in F1 sub regulamente foarte diferite, cu pneuri slick - fara pneuri slick, cu controlul tractiunii - fara controlul tractiunii, cu cutie automata - fara cutie automata, cu pneuri inguste pe fata - cu pneuri late pe fata. Cu toate s-a descurcat de minune. Cat a fost tanar. Nu cred (si cand spun asta chiar sunt cel mai mare fan al sau) ca daca Schumacher era tanar ar fi avut vreo problema cu monopostul Mercedes din acest an. Nu cred ca ar fi avut vreo problema in a se adapta la orice regulament inclusiv la lipsa testelor. ..... deci, principalul motiv pentru prestatia lui ramane varsta si daca este asa nu va asteptati la o revenire. DA sunt fanul lui. Tocmai de aceea spun asta. Pentru ca nu pot sa cred ca Schumacher de acum este acelasi de altadata .... ca daca ar fi asa inseamna ca a fost varza tot timpul ..... si daca ar fi fost varza tot timpul nu il mai batea vreodata pe Senna ..... Intelegeti ? Sa spui ca acesta este acelasi Schumacher vine in contradictie cu intreaga sa cariera !!!!!!!!!!! Schumacher este un om ca toti oamenii. Varsta i-a stirbit si lui putin valoarea. Insuficient sa fie depasit de marea masa a pilotilor de monopost insa suficient sa fie depasit de lupii tineri din cea mai importanta competitie de monopost. Insa eu consider ca valoarea unui pilot se deduce in materie de record personal si cand spun asta nu ma refer la numarul de titluri ci la cea mai buna forma pe care a avut-o vreodata. Hamilton cred ca a fost inteles gresit. El ar fi vrut sa vada daca este mai bun decat un Schumacher in cea mai buna forma. Doar asa ar fi fost mai bun decat Schumacher.

  • michael_schumacher, duminică, 03.10.2010 17:28
    Schumy fan 4 ever

    Sorry F1_Zone! Asta e parerea mea sustinuta de date si declaratii concrete. Daca tu ai alta nu ai decat nu te obliga nimeni sa faci/spui ca mine. Eu doar mi-am sustinut punctul de vedere. Toata luamea ia afirmatiile de pe forumul asta asa de personal. Uite de ex, mi s-a parut josnic ce a spus Hamilton, dar asta nu inseamna ca nu o sa il sustin in continuare anul asta pt titlu. Peace all!

  • michael_schumacher, duminică, 03.10.2010 17:31
    Schumy fan 4 ever

    Ah si inca ceva! Orice pilot, fie el Senna, Prost, Schumacher, Nakano, Mansell, Hill, Frentzen, Massa, Barrichello, Hamilton sau Alonso are nevoie de o masina CROITA pe masura si pe stilul sau de condus. Comparati stilul lui Schumacher cu cel al lui Button. Seamana macar? Si o sa va las sa va raspundeti singuri la intrebare! All the best!

  • F1_Zone, duminică, 03.10.2010 19:45
    @michael_schumacher

    Si eu tot punctul de vedere mi l-am sustinut. Nu am luat nimic personal .... cu toate ca ma incadrez la "toata lumea". Nu am tinut sa contracarez neaparat ce ai spus. Esti unul din putinii cu care am fost de acord aproape mereu. De aceasta data am vazut putin (sau mult, cum vrei) altfel. Tu tii cu Schumacher momentan eu tin la ceea ce a insemnat Schumacher in istoria F1. Datele doar Brown si cativa apropiati le cunosc. Nu pun la indoiala competentele lui Brown insa el isi sustine un prieten .... Daca spui ca Schumy nu se descurca doar pentru ca masina nu este croita pentru el recunosti de fapt ca Barichello, Irvine au fost dezavantajati si ca daca ar fi avut o masina croita pentru ei l-ar fi invins. Si atunci care mai este meritul lui Schumacher ? Doar ca dezvolta masina dupa preferinte ? Si ca a castigat facand uz de o mare lipsa de fair play vis a vis de coechipier ? Eu vreau sa cred ca Schumacher a fost mult mai mult decat atat. Vreau sa cred ca doar varsta si nu altceva sta in calea formei de altadata. Ar scade in ochii mei daca ar fi vorba de neadaptarea la o masina, lucru ce tine de talent. Si mai cred ca nu se ridica vreunul din pilotii actuali din F1 la stacheta stabilita de Schumacher cand era in deplinatatea competentelor sale. NU ma refer la nr de titluri cand zic stacheta. Ci la cat de aproape (de jos in sus bineinteles) se afla de limita masinii.

  • michael_schumacher, luni, 04.10.2010 01:08
    Schumy fan 4 ever

    F1_Zone iti multumesc pt comentariu foarte bine alcatuit si pt pertinenta afirmatiilor. Doresc sa clarific decat faptul ca o masina trebuie dezvoltata de pilotul care urmeaza sa o conduca sezonul respectiv; Mercedes prin vocea lui Brown a spus in repetate randuri ca problema lor este legata de adaptarea pneurilor la masina, intrucat se schimba comportamentul masinii si se reduce apasarea aerodinamica si manevrabilitatea. Nu avem de unde sa stim sigur ce se intampla, poate nici eu nu stiu, sau poate Scumy st brown cunosc cauza si sunt in plin procesul gasirii unei rezolvari(ca sef al departamentului tehnic Brown a impus distributia greutatilor pt anul 2011 tuturor echipelor si se stie ca asta ar fi punctul sensibil al masinii). Mai sunt cateva curse anul asta, dar de la anul astept sa ia campionatul. Valoarea NU se pierde(asta e o mare aberatie a celor care chiar habar nu au), talent, slava domnului are cu carul, motivatie sunt sigur ca are acum mai mult ca oricand date fiind acuzatiile dure din toate directiile, da nu mai are antrenament, dar asta se rezolva si binenteles o masina pe masura maestrului. Pilotii din ultimii ani mi se par incomparabil mai slabi ca generatia '80-'95. imi amintesc ca la toate cursele abandonau in medie jumatate din concurenti(si nu doar cei din coada plutonului). Nu vreau sa spun cate abandonuri au avut marii piloti ai formulei1 si cum ar fi fost acum statisticile daca ar fi avut si ei masinile superfiabile din zilele noastre, cand un pilot pur si simplu valseaza de la un cap la celalalt toata cursa... Senna, Prost, Mansell(vai de el in '90 la Ferrari), Schumacher de ce nu sunt exemple memorabile de piloti care ar fi putut castiga de mult mai multe ori daca nu s-ar fi intamplat sa aibe probleme cu monoposturile la acea vreme foarte putin fiabile, iar Hamilton are tupeul si nesimtirea sa se compare cu Schumy? De unde si pana unde? Nu vede din cauza lungimii nasului diferenta de titluri dintre ei? diferenta de experienta? imi aduc aminte un interviu cu Schumy in 2007 la inceputul sezonului in ce termeni frumosi a vorbit Scumy despre Hamilton. In fine, Am tinut cu Schumy, l-am iubit si l-am sustinut de-a lungul anilor, am renuntat in sezonul 2007 sa ma mai uit la F1 pt ca nu mai era el si acum il sustiin in continuare, pentru ca am incredere in capacitatile sale de superpilot.