Hamilton si-a schimbat opinia despre pneuri

Publicat duminică, 11.05.2008 13:26 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton si-a revizuit opinia legata de alegerea pneurilor pentru ultimul tur rapid din Q3, considerand ca decizia de a folosi cauciucurile hard a fost intemeiata.

La finalul calificarilor de sambata, pilotul echipei McLaren a declarat ca a ratat pole positionul pentru ca a utilizat pneurile hard , in contextul in care ceilalti piloti de top au folosit cauciucuri mai moi. Totusi, englezul a revenit asupra afirmatiei si acum este convins ca a luat o alegere buna.

"In Q3 a trebuit sa iau o decizie, iar echipa s-a bazat pe decizia mea", a declarat Hamilton. "Pana la urma, eu sunt cel prezent pe pista. Numai eu stiu ce se intampla cu adevarat si cred ca am luat o decizie corecta. Acestea erau cele mai bune pneuri pentru noi".

"La vremea respectiva (n.r - dupa calificari) am crezut ca nu acestea erau pneurile pe care ar fi trebuit sa le folosesc, dar m-am uitat la date si decizia mea a fost corecta. Iar inginerul meu mi-a spus ca am luat o decizie buna", a explicat el.

  • ralu, duminică, 11.05.2008 13:48
    mda..

    hai..hai...nu te scoate.......nu merge aici cu zaharelul......sty cum ...si minciuna pardon vrajala e o vorba......:))

  • Icemanflavi, duminică, 11.05.2008 14:24
    Am o sugestie catre organizatorii concursului

    Ar fi super daca in categoria de pariuri si anume la duel pilotii ati ati face mai multe combinatii..adica sa nu fie numai intre coechipierii...ar fi fain si daca am avea la dispozitie mai multe puncte de pariat. Multumesc. ;)

  • reddog, duminică, 11.05.2008 15:05
    Pariuri ???!!!

    Daca blocati schimbarile de ce nu blocati si sectiunea de pariuri ? e corect ?

  • mircea, duminică, 11.05.2008 15:35
    @reddog

    citez: ÃŽn perioada evenimentelor oficiale pariurile sunt blocate !Poate ai prins vreun cookie...Thanks.

  • mario_popa, duminică, 11.05.2008 21:06
    mai mai mai

    lasa hamilton k te intelegem.... nasol k nu te mai poti baza pe deciziile lui alonso... dai rateuri.... acuma vrei sa te scoti dupa ce ti a scapat pasarica...... nu trebuia sa ii dati punctele inapoi pt k a gresit

  • stroakle, luni, 12.05.2008 12:57
    Decizie

    Inafara de discutia punctelor, pariurulor, etc... Tipul (Hamilton) a facut o alegere inspirata in privinta pneurilor dar si a numarului de opriri la pit-stop pentru cursa. Eu sunt Ferrarist convins, dar recunosc clasa pilotului britanic. Se vede ca undeva in timpul antrenamentelor libere, cand a testat ambele tipuri de gume, el a sesizat diferentele de timpi pe tur dintre cele doua seturi de cauciucuri, dar in acelasi timp le-a si comparat cu ale celor de la Ferrari. Si aici a vazut ca, paradoxal, monopostul sau, prin prisma setarilor considerate de el optime pt. Istambul, se comporta cu pneuri hard mai bine decat cele soft. Este foarte posibil ca temperatura destul de joasa a asfaltului din aceasta perioada sa fi contribuit la asta, nu stiu... Ideea e ca pneurile hard l-au ajutat foarte mult, ba chiar si cand Ferrari au trecut pe hard si Hamilton pe soft, acesta din urma era mai rapid.