Hamilton şi Alonso îşi împart complimente

Publicat marţi, 29.05.2012 16:22 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că Fernando Alonso este cel mai bun pilot din Formula 1, în timp ce spaniolul anticipează că pilotul echipei McLaren va cuceri titlul mondial.

Lewis Hamilton şi Fernando Alonso şi-au împărţit complimente pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco, fiecare scoţând în evidenţă calităţile şi performanţele pe care le pot obţine.

Tonul a fost dat de Hamilton, care crede că Alonso este cel mai bun pilot de pe grila de start a sezonului curent.

"Nu este unul dintre favoriţi şi pilotează pentru o echipă care nu se numără printre favorite. Este dublu campion mondial şi probabil că este cel mai bun pilot de aici", a precizat britanicul.

Răspunsul lui Alonso nu a întârziat prea mult, spaniolul afirmând că Hamilton este principalul favorit să câştige titlul mondial, în ciuda faptului că nu a obţinut nicio victorie în acest sezon.

"Ne uităm la noiembrie (n.r - luna în care se termină campionatul) şi Hamilton este cel de care vrem să fim aproape. Este imposibil de prezis cum va evolua sezonul, dar este greu de crezut că va rămâne aşa cum este acum. Totuşi, dacă trebuie să nominalizez un pilot care să câştige, l-aş alege pe el, pentru că este singurul care poate face diferenţa chiar şi cu un monopost care nu este capabil de victorii", a precizat el.

Hamilton şi Alonso au fost coechipieri la McLaren în sezonul 2007 şi au fost implicaţi în numeroase confliecte şi controverse, care au avut drept rezultat faptul că amândoi au pierdut titlul mondial în faţa lui Kimi Raikkonen. Totuşi, presa internaţională a speculat că Alonso nu a avut nimic de împărţit cu Hamilton, ci doar cu Ron Dennis, şeful echipei McLaren din acea perioadă.

Via | SkySports

  • mobius, marţi, 29.05.2012 21:24
    ...

    Este foarte adevarat si am spus-o mereu, Hamilton un debutant la echipa, atunci in 2007 nu putea face impotriva lui Fernando tot ce s-a facut fara ajutorul echipei, in speta al lui Ron Dennis. Din acest motiv, iarasi am mai spus-o, nu am inteles niciodata de ce echipa si-a sacrificat rezultatele sustinand un pilot care in mod normal nu avea sanse si nu a avut, in acel an.

  • jax, miercuri, 30.05.2012 17:16
    canada

    in canada nici unul din cei doi nu va fi pe podim ..este un pronostic si trebuie luat ca atare .