Hamilton şi Button, entuziasmaţi de noile update-uri McLaren

Publicat vineri, 25.03.2011 15:24 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton şi Jenson Button şi-au exprimat satisfacţia privind performanta monopostului McLaren după ce au dominat a doua sesiune de antrenamente din Australia.

McLaren abordează Marele Premiu al Australiei din acest weekend cu un sistem de evacuare convenţional despre care se vehiculează că a fost copiat de la Red Bull Racing, după ce versiunea iniţială evaluată în teste a scos în evidenţă numeroase deficienţe ale monopostului.

Speranţele britanicilor de a obţine un spor de peste o secundă pe tur s-au transpus în rezultate în a doua sesiune de antrenamente libere, când Jenson Button şi Lewis Hamilton au ocupat primele două poziţii ale clasamentului. Campionul mondial din 2009 a fost entuziasmat de noile update-uri şi priveşte cu încredere spre calificări şi cursa.

"McLaren a făcut o treabă fantastică să aducă aici un sistem de evacuare fiabil şi suntem într-o formă mai bună decât cea experimentata înainte. Mă aştept la un weekend competitiv. Nu ştiu unde suntem (n.r - în comparaţie cu rivalii), dar unul dintre cele mai importante lucruri este că avem fiabilitate şi de aceea putem munci pentru a îmbunătăţi monopostul", a declarat el.

La rândul său, Hamilton a lăudat munca depusă de ingineri şi crede că McLaren ar fi avut mari probleme în Australia fără noul sistem de evacuare.

"Cu siguranţă mai simt mult mai bine şi cred că dacă am fi avut vechiul sistem de evacuare de la ultimul test am fi avut multe probleme. Am simţit un mare pas înainte. Nu ştiu cât carbutrant au folosit ceilalţi, dar băieţii de la fabrica au făcut o treabă fantastică. Senzaţia iniţială este că suntem rapizi, dar bineînţeles că trebuie să aşteptăm să vedem ce se întâmplă mâine. Sunt sigur că Red Bll şi Ferrari mai au un avans, dar cu siguranţă suntem în acest mix, aşa că ar trebui să fim în cărţi pentru multe puncte în acest weekend", a precizat fostul campion mondial.

Via | Reuters

  • janick, vineri, 25.03.2011 15:44
    M-am asteptat...

    ca declaratiile anterioare erau dintr-un registru de falsete!! Au stiut baietii sa lucreze pe varfuri; azi am aflat!!!!

  • danny, vineri, 25.03.2011 19:30

    Hamilton va ramane doar cu entuziasmul, poate Button sa miste ceva anul acesta, desigur daca i se va da voie

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 25.03.2011 19:50
    Hai sa nu ne entuziasmam prea tare

    Hai sa nu ne pierdem capul dupa o sesiune de antrenamente. Si anul trecut Mclaren domina in antrenamente si vedea Vettel cu Webber in Q3 si ii lua lui Lewis -800. Rabdare sa vedem daca ia pole-ul. Sunt aproape sigur ca Red Bull mai poate scoate inca makar jumatate de secunda. Ferrari sunt cam unde sunt Mclaren, fiind inainte de acest update a lui Mclaren mai rapizi cu o secunda. Acum poate sunt cu -200 sau -100 mai rapizi ca Mclaren. Dar poate totusi daca va ploua putin in calificari (se anunta ploi slabe) Lewis poate scoate un timp de pole.