Hamilton speră să lupte cu Red Bull pentru victorii în 2011

Publicat miercuri, 17.11.2010 13:26 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton susţine că este satisfăcut de rezultatele din acest sezon, însă admite că îşi propune să lupte de la egal la egal cu Red Bull în 2011.

Lewis Hamilton a terminat sezonul doar pe locul 4 în clasament, deşi a avut şanse matematice la titlul mondial până în ultima cursă.

Cu toate acestea, britanicul susţine că este satisfăcut de parcursul său, întrucât a făcut tot posibilul pentru a lupta în frunte şi este încrezător că anul viitor McLaren îi va oferi un monopost cu care să lupte pentru victorii alături de Red Bull Racing.

"Sunt bucuros şi mă simt uşurat că (n.r - sezonul) s-a încheiat. Am dat tot ce am avut mai bun, în special spre sfârşit. Cred că eu şi Jenson Button am încheiat sezonul pe o pantă ascendentă, obţinând locul 2 în clasamentul constructorilor, aşa că putem merge satisfăcuţi acasă. Bineînţeles că mi-ar fi plăcut să am un an mai bun şi să am cel mai rapid monopost. Dar echipa a forţat din greu tot sezonul şi nu s-a dat bătută niciodată, motiv pentru care sunt mândru de ei. Aştept cu nerăbdare anul viitor şi sper că maşina noastră va fi şi mai bună şi că vom fi capabili să luptăm cu aceşti băieţi chiar din prima cursă", a declarat britanicul într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Sebastian Vettel l-a detronat pe Hamilton în topul celor mai tineri campioni mondiali din istorie, însă britanicul susţine că nu este deranjat de acest lucru.

"Cu siguranţă nu. Asta arată doar că tinerii încep să preia controlul în cockpit. Vettel a preluat conducerea în cadrul echipei şi a făcut o treabă fenomenală. A rămas cu picioarele pe pământ, aşa că merită să fie campion", a mai precizat el.

Via | Formula1

  • George005, miercuri, 17.11.2010 14:57
    Bravo Hamilton

    Desi nu sunt un adept al lui Hamilton, trebuie sa zic "Jos palaria". A dat niste declaratii in zilele de dupa cursa de maxim bun simt asa ca merita tot respectul.

  • ccmax, miercuri, 17.11.2010 21:35
    interesanta declaratie

    "... Vettel a preluat conducerea în cadrul echipei şi a făcut o treabă fenomenală.... " - L. Hamilton