Hamilton sugerează că a pierdut pole positionul din cauza unei greşeli

Publicat sâmbătă, 09.04.2011 14:28 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a consideră că o greşeală comisă în penultimul viraj al circuitului de la Sepang l-a împiedicat să obţină pole position-ul pentru cursa de duminică.

McLaren a înregistrat noi progrese în Malaezia, iar diferenţa de performanţă dintre britanici şi Red Bull a fost semnificativ mai redusă decât în Australia.

Chiar dacă cei de la Red Bull au reuşit să-şi adjudece un nou pole position, Lewis Hamilton a sugerat că a ratat clasarea pe prima poziţie din cauza unei greşeli personale comise în virajul 14.

"A fost un tur aproape perfect. Am pierdut o zecime şi jumătate în virajul 14. Suntem mult mai aproape de cei din frunte decât am anticipat şi asta este un lucru pozitiv", a declarat britanicul la finalul calificărilor.

Hamilton a fost la numai 0.104 secunde de timpul cu care Vettel s-a instalat în pole position, motiv pentru care greşeala comisă l-a costat pe pilotul McLaren şansa de a obţine prima poziţie pe grila pentru prima oară după Marele Premiu al Canadei.

Coechipierul său Jenson Button s-a poziţionat pe poziţia a patra a grilei de start, rezultat pe care britanicul îl pune pe modul în care a gestionat pneurile spre finalul turului. "Monopostul a avut un caracter supravirator în Q3, dar aceasta este direcţia de setări pe care o aleg. Stabilitatea a fost foarte bună, dar am rănit pneurile un pic prea mult în ultimul sector, iar asta m-a lăsat al patrulea", a explicat el.

Via | McLaren

  • ally_great, sâmbătă, 09.04.2011 14:49
    Hamilton si Pole Position

    Nu, a pierdut pole position-ul pentru ca nu consuma Red Bull :P

  • JohnieB, sâmbătă, 09.04.2011 15:25
    @ally_great

    tare faza cu redbull... http://www.youtube.com/watch?v=TKdJFLvcnqc repede conferinta de presa cine vrea sa urmareasca...repede pana nu este scoasa