Hamilton va utiliza numărul 3 pe monopost în 2011

Publicat vineri, 03.12.2010 15:21 de Daniel Popescu

FIA a publicat o nouă versiune a listei piloţilor pentru sezonul 2011, potrivit căreia Lewis Hamilton va utiliza numărul 3 pe monopost, şi nu 4 cum fusese anunţat iniţial.

FIA a publicat marţi prima versiune a listei piloţilor care vor concura în sezonul 2011 al Formulei 1, care nu a inclus nicio modificare majoră faţă de evenimentele deja anticipate.

Totuşi, după numai 3 zile, forul mondial a publicat un update la această listă, care cuprinde o modificare minoră în dreptul echipei McLaren.

Astfel, Lewis Hamilton este trecut pe lista cu numărul 3, în loc de numărul 4, întrucât s-a poziţionat mai bine în clasamentul general decât coechipierul său Jenson Button. Se vehiculează că modificarea a fost efectuată la cererea expresă a echipei McLaren.

O altă noutate este includerea pe listă a lui Pastor Maldonado, confirmat miercuri drept noul coechipier al lui Rubens Barrichello la Williams. Venezueleanul va concura anul viitor cu numărul 12 pe monopost.

Iată lista completă a piloţilor, aşa cum a fost prezentată vineri de FIA:

 Numar  Pilot  Echipa
 1  Sebastian Vettel
 Red Bull Racing
 2  Mark Webber
 Red Bull Racing
 3  Lewis Hamilton
 McLaren Mercedes
 4  Jenson Button  McLaren Mercedes
 5  Fernando Alonso
 Ferrari
 6  Felipe Massa
 Ferrari
 7  Michael Schumacher
 Mercedes GP
 8  Nico Rosberg
 Mercedes GP
 9  Robert Kubica
 Renault
 10  TBA  Renault
 11  Rubens Barrichello
 Williams
 12  Pastor Maldonado
 Williams
 14  TBA  Force India
 15  TBA  Force India
 16  Kamui Kobayashi
 Sauber
 17  Sergio Perez
 Sauber
 18  TBA  Toro Rosso
 19  TBA  Toro Rosso
 20  Jarno Trulli
 Team Lotus
 21  Heikki Kovalainen
 Team Lotus
 22  TBA  Hispania Racing
 23  TBA  Hispania Racing
 24  TBA  Marussia Virgin
 25  TBA  Marussia Virgin

 

*TBA = To Be Announced = Numele pilotului va fi anuntat ulterior

Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi au fost deja confirmaţi la Toro Rosso, în timp ce Timo Glock a confirmat că va rămâne la Virgin Racing şi anul viitor, chiar dacă cei 3 nu au fost încă incluşi în lista de mai sus.

Via | FIA

  • marian0904, vineri, 03.12.2010 17:15
    Schumi

    Exceptia de la regula

  • nelu98, vineri, 03.12.2010 17:22

    e golanie pe fata

  • f1fanatic, sâmbătă, 04.12.2010 11:02
    what's the big deal?

    De ce sa fie golanie?La numerotare se ia in calcul pozitia din clasamentul constructorilor in prima faza, iar pentru departajare intre pilotii aceleiasi, se coreleaza cu pozitiile din clasamentul final al pilotilor. RedBull Racing - P1 la constructori McLaren-Mercedes - P2 Ferrari - P3 => RBR #1 si #2, McLaren #3 si #4, Ferrari #5 si #6 apoi urmeaza departajarea interna, fireasca a pilotilor. Mai exista un amendament legat de campionul mondial, care daca in sezonul urmator se transfera la alta echipa, ia cu el automat #1, urmand ca viitorul coechipier sa aiba #2 pe monopost. Exact cum s-a intamplat cu Button si McLaren anul acesta. Da, exista o exceptie notabila, si nu e Hamilton, ci Schumacher, care va concura cu nr. 7 pe monopost la anul, in loc de 8, cum ar fi fost normal. Dar stiti treaba cu superstitia lui fata de numerele pare. Asadar, nu prea vad rostul acestui articol si nu inteleg de ce FIA s-a hazardat initial cu numerele atribuite pilotilor pentru sezonul 2011, incalcandu-si propriile reguli.

  • Calin, duminică, 05.12.2010 19:36
    f1fanatic

    super comentariul tau, perfect adevarat, shumi e exceptia si ar trebui sa renunte anul asta ca nr impar nu l-a ajutat deloc, superstitie aiurea. E placut sa citesti comentarii pertinente, lucru care se intimpla cam rar pe site-ul asta, e cam plictisitor sa citesti adolescenti care daca joaca F1 pe play station isi imagineaza ca deja cunosc acest sport.