Hamilton: "Vreau egalitate intre mine si Heikki"

Publicat marţi, 13.05.2008 19:03 de Mircea Meșter

Lewis Hamilton nu vrea sa vada diferente intre el si Heikki Kovalainen atunci cand vine vorba de strategia de cursa.

Lewis Hamilton sustine ca Grand Prix-ul de la Monaco va reprezenta un nou episod din lupta contra celor de la Ferrari, desi specialistii sustin ca masina constructorului britanic este mult mai capabila pe strazile din Monte Carlo decat cea a Calutului Cabrat. "Nu cred ca vom domina cum am facut-o anul trecut deoarece masinile sunt mult mai apropiate. Am convingerea ca vom putea dezvolta un pachet mai bun, dar Ferrari vor fi oricum aproape de noi. Monaco este o cursa de vis pe care vreau sa o am in palmares. Din punctul meu de vedere este cea mai importanta cursa pe care un pilot o poate castiga. Daca e sa aleg un loc in care sa castig, acela e Monaco, dar trebuie sa ma aflu la locul potrivit si la timpul potrivit"

, sustine pilotul britanic.

Anul trecut, cursa a fost castiga de coechipierul de atunci al lui Hamilton, Fernando Alonso, englezul terminand imediat in spatele acestuia. Foarte interesant este faptul ca, la acea cursa, Hamilton a primit ordine din partea echipei pentru a-i facilita pozitia intai colegului sau.

In legatura cu acest subiect, Hamilton crede ca nu se pune problema ca in acest an sa se repete situatia din 2007, in ciuda faptului ca Heikki Kovalainen este vazut de multi ca unul dintre pilotii care au sanse la castigarea cursei.

"Nu ar fi corect ca echipa sa ma impinga in fata lui sau invers. Daca eu nu castig, ma bucur sa o faca el si stiu ca sentimentul e reciproc. Vreau sa continue asa cum e acum, corect si fara altfel de complicatii. Suntem o echipa si mi-a parut rau ca Heikki a avut probleme la start in Turcia. Nu am niciun dubiu ca va termina sus la urmatoarea cursa", afirma pilotul McLaren.

  • NeoGalaxy, miercuri, 14.05.2008 00:02
    Interesant

    ""Nu cred ca vom domina cum am facut-o anul trecut deoarece masinile sunt mult mai apropiate.".... Ce dominatie bestiala... ce pacat ca au fost descalificati. Cica au copiat o alta masina din aceat campionat. Cred ca meritau -20 pct pentru acesta afirmatie. Ham Ham este cel mai cinstit pilot care exista in Formula 1. Deci... nu conteaza cum castigam, numai sa castigam. Nu conteaza cine este pilot nr.1 dar evident sa fiu eu ala. Nu conteaza decat sa fim egali, dar daca "suntem mai egali decat trebuie"... este naspa, si echipa are de pierdut. Scuzati termenul "mai egali" dar imi aduc aminte de anul trecut cand era faza asa: deci Alonso testa masina si Ham Ham era pe PS2 si folosea setarile acestuia. Iar daca Ham Ham castiga... mama ce egali suntem tratati lol. Ham Ham are noroc ca Kova este talentat la testarea & setarea masinii. Sper sa Kova sa fie noroc sa sa-i dea la buci lui Ham Ham. Inainte credeam ca Schumi era arogant, dar in comparatie cu acest baiat provincial... era un sfant. Nu neg ca este talentat dar sunt curios unde este acest talent. Anul acesta nu am vazut nici o urma de el... pana acum... "Lewis Hamilton nu vrea sa vada diferente intre el si Heikki Kovalainen atunci cand vine vorba de strategia de cursa" Deci pentru fiecare pilot se face o strategie in functie de cum crede acesta. + stilul de pilotaj + pneuri + talent pe un circuit particular. Si eu vreau egaliate intre piloti. Doresc ca acestia sa intre in acelasi timp la PitStop sa vedem cine iese primul. Doresc sa aiba exact aceasi cantitate de benzina si mai ales doresc ca toate masinile sa fie identice si facute de McLaren ca oricum ei fura de la toti. Este mai usor sa le faca ei ca sa nu mai fie nevoie sa-i descalificam pentru ca fura nu stiu ce idee/componenta/caiet si asa mai departe. Iar... cel mai frumos este sa-i punem pe ceilalti 18 piloti sa mearga cu spatele si Ham Ham cu fata sa ne arata cat de tare este. Incep sa ma plictisesc de ipocrizia acestui baiat. Si eu tocmai eu care ma gandeam ca nu sunt rasist. Eh... daca 1/2 din negri sunt ca acest baiat... deja imi pare rau.

  • hakkinen, miercuri, 14.05.2008 08:28
    @NeoGalaxy

    Nu ti se pare ca exagerezi putin?Mie mi se pare o declaratie decenta si normala pentru un pilot.Informatiile de la ferrari spre McLaren au circulat in ambele sensuri,doar ca italienii au stiut sa scape de orice dovezi.